Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 3.8. 2013

julkaistu 3.8.2013 klo 17:12, päivitetty 3.8.2013 klo 17:25
Michael Jackson vuonna 2005

Kuvassa Michael Jackson vuonna 2005

Kuva: Brendan McDermid / EPA

Soitetut levyt

HURRIGANES: Mister X

ALICE COOPER: School's out

NICK DRAKE: Day is done

MICHAEL JACKSON: Don't stop 'til you get enough

HECTOR: Koko hela maailma

VÄLIKAUSITAKKI: Ne tekee teistä rehua

HOT BUTTER: Popcorn

THE BEATLES: I saw her standing there

TRIO: Da da da

TAISKA: Mombasa

DAVE LINDHOLM: Pieni ja hento ote

ROSE ROYCE: Car wash

Biisikertomuksia

DAVE LINDHOLM: Pieni ja hento ote

Olin autolla matkalla jonnekin, luultavasti mökille Keski-Suomeen ja radio oli auki. Olin yksin ja myöhäinen kesäilta. Ohjelmaa en muista, mutta Ylen kanava kumminkin. Kappale alkoi soida ja tunnistin Daven äänen. Laitoin kovemmalle ja pian minun oli hiljennettävä auton vauhtia, lopulta pysäytin auton tien lautaan. Volyymia kovemmalle ja nautin Daven loistavasta tulkinnasta. Kappaletta en ollut kuullut aikaisemmin ja alussa en kuullut esityksen nimeä. Monta minuuttia myöhemmin jatkoin matkaa, joka tuntui aivan erilaiselta kuin alussa. Ja se biisi oli 'Pieni ja hento ote'

Terveisin Pexi

------

'Pieni ja hento ote' Henrik Otto Donnerin muistolle

HURRIGANES: Mister X

Moikka!

Vaikut lähtee korvista ja kajareista poistuu karstat, kun paatte soimaan Hurriganesien Mister X -biisin. Solistinahan tässä Hurriganes-biisissä on poikkeuksellisesti englantilainen tuottaja Richard Stanley, ei siis Remu.

Markku

---------

Olin Hurriganesien konsertissa Oulun Pohjankartanon salissa. Vuosi oli ehkä 1973. Jäi mieleen tyttö läpinäkyvässä puserossa, ilman rintsikoita. Mutta musakin oli hyvää.

Jaakko

VÄLIKAUSITAKKI: Ne tekee teistä rehua

Kesäkuun 2013 lopussa oli jälleen legendaarisen Ämyrokin aika Hämptonissa eli Hämeenlinnassa. Minuun jätti lähtemättömän vaikutuksen vuonna 1978, kun Manse-rockin starat vetivät ikimuistoisen keikan niin sanotusti mittarit sekaisin. Juice, Veltto, Harri Rinne ja Alatalo löydettiin etsiskelyn jälkeen Kaupunginpuiston lähellä olevan kaupungiosan kuppilasta. Setti oli ikimuistoinen. Etenkin Veltto kiljui luin tapettava kalkkuna.

Toiveeni on kyseisten poikien Välikausitakki-combon ainoan sinkun A-puoli 'Ne tekee teistä rehua'.

Tapsa

NICK DRAKE: Day is done

Heippa.

Toivoisin saada kulla Nick Draken sävelmän 'Day is done' vuodelta 1969. Kappale muistuttaa minua Rauli Somerjoesta. Ehkäpä heillä oli sama sielun yhteys tällä uralla. Olen kuullut tätä musaa Ylen 'Sydämen asialla'-TV-jaksoista ja sieltä löysin hänet; kiitos Ylen.

60-luvun tytöillä oli lyhyet minihameet ja mielestäni mitä kaunein hiusmuoti.

Mika

TRIO: Da da da

Täällä kaksi 80-luvun nuorta ja nykyisinkin hyvin nuorekasta ystävystä muistelee nuoruusaikoja. Silloin 80-luvulla vietettiin aikaa Sipoon Nikkilässä siihen asti kunnes toinen joutui olosuhteiden pakosta muuttamaan Siilinjärvelle vuonna 1984. Minna diggaili mm. Duran Durania ja Anne oli vannoutunut Hanoi Rocks-fani. Ja tässä kun nyt yhdessä rantasaunalla Pöljällä mietittiin, mikä olisi se kappale, joka kummallekin sopisi ja toisi muistoja mieleen. Se jostain mielensopukoista pamahti: Trio ja 'Da Da Da' vuodelta 1982.

Minna ja Anne forever

HOT BUTTER: Popcorn

Hot Butter-yhtyeen 'Popcorn' olisi ihana kuulla.

Biisi liittyy oleellisesti Anjalan Vepskiin 70-luvun huolettomina vuosina.

Teimme kavereitten kanssa suuren piirin, laukut läjään keskelle ja pitkät hiukset pöllysivät pomppimisen tahtiin. Biisien välissä käytiin piilossa maistelemassa jonkun laukusta iloviiniä. - Oi noita aikoja!

Stina

ALICE COOPER: School's out

Olen työskennellyt 35 vuotta opettajana ja niistä viimeiset 20 vuotta reksinä. Elokuun ensimmäisenä päivänä 2013 siirryin veteraaniopettajien iloiseen joukkoon eli jäin työeläkkeelle. Tästä syystä haluaisin vähän huumorimielellä kuulla Alice Cooperin esityksen 'School's out'! Sitähän se todellakin kohdaltani on.

Ilkka Korpi

ROSE ROYCE: Car wash

Heippa kaikki Ef:n kielikurssille Hastingissa -77 osallistuneille!!

Koulussa oli väärennetty jonkinlaiset henkkarit, jotta päästäisiin kuulemma diskoon. Hommahan toimi ja "Saturdaissa" oltiin mukana. Luultavasti kyseisenä kesänä olimme kyllä mukana ehkä parhaimassa diskokuumeessa ja valitettavsti siitä se on jatkunut tähän päivään asti. Toiveenani olisi Rose Royce-yhtyeen biisi 'Car wash'. Terkut vielä entiselle kämppikselle Ykälle, jonka kanssa kiivettiin ikkunasta pihalle ja tietty Tompalle, jonka kanssa Suomeen palattuamme ilmoitimme jatkossa Euroopan olevan sitten meidän.

Terveisin Markus

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä