Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 4.1. 2014

julkaistu 4.1. klo 17:22, päivitetty 4.1. klo 17:30

Led Zeppelin-kitaristi Jimmy Page 70-vuotias 9. kuluvaa tammikuuta

Soitetut levyt

ALVIN STARDUST: Red dress

JAMES BROWN: I got you (I feel good)

GRAND FUNK RAILROAD: Some kind of wonderful

JIMI SUMEN: Cause it's not too late

JUICE LESKINEN GRAND SLAM: Roomalaiset portaat

MERJA RANTAMÄKI: Jossain

STEPPENWOLF: Born to be wild

JUKKA KUOPPAMÄKI: Harmaat miehet

THIN LIZZY: Roisin duph (Black rose) a rock legend

THE BEATLES: When I'm sixty four

LED ZEPPELIN: Kashmir

KEVIN COYNE: Rock'n' roll hymn

Biisikertomuksia

THIN LIZZY: Roisin duph (Black rose) a rock legend

Tänään 4.tammikuuta 2014 tulee kuluneeksi tasan 28 vuotta, kun legendaarisen irlantilaisbändin Thin Lizzyn keulahahmo Phil Lynott siirtyi vain 36-vuotiaana "Pilvenreuna Rock-bändin" jäseneksi. Tuo mielenkiintoinen, ajassaan ja genressään poikkeava hard-rock bändi oli lempparini 70-luvulla. Erityisesti pidin yhtyeen kitaristien yhteistyöstä. Heidän tunnetuin biisinsä on varmaan versio irlantilaisesta kansansävelmästä 'Whiskey in the jar'. Paljon soitettuna ja "juotuna" en haluakaan nyt viskiä ruukussa, vaan toivoisin toista irkkulaiseen kansansävelmään pohjautuvaa kappalettanimeltä 'Black rose'. Tämän biisin nimikkoalbumilla soittaa myös nyt jo hänkin pilville soittamaan siirtynyt Gary Moore. Olkoon tämä musta ruusu heidän muistolle.

Jarmo Rovaniemeltä

GRAND FUNK RAILROAD: Some kind of wonderful

Biisitoiveeni on Grand Funk Railroad-yhtyeen 'Some kind of wonderful'. En muista kuulleeni tätä ikinä Suomessa.

Olen juuri tullut kuukauden matkalta Amerikasta ja Kanadasta. Olin mm. Danvillessa Indianassa 38 vuotta sitten vaihto-oppilaana. Luokkakaverini olivat järjestäneet Homecoming Partyn minua varten. Tapasin juhlissa ihanan Jacyn, jonka kanssa en oikein edes kehdannut jutella 38 vuotta sitten, koska hän oli niin kaunis rikkaan perheen tytär ja lisäksi Varsity Cheerleader. Hän oli juhlissa, eronnut, kuten minäkin ja säilyttänyt viehättävän olemuksensa ja kauneuden. 'Our hearts started to beat together' ja sitä ei aina tapahdu. Ihana hymy ja kosketukset, ei muuta. Sitten tuli vielä tämä toivekappaleeni livebändin esittämänä. ......'Because I got this sweet little woman........ Queen outside'. Nyt skypetellään.

Kari

STEPPENWOLF: Born to be wild

Tentta, Aatu, Raikka ja Hanski haastavat Immun, Mauken, Paapen, Hupun, Sakun, Tumpin, Hannun, Kössin, Tapion, Nikin, Oijjen, Veksin, Nanen ja kenet vielä, kun vain muistaisimme nimen, mukaan Entisten nuorten sävellahjaan Rönnin pääsylipun hinnalla, mikä oli muistaaksemme 6 markkaa. Meille jäi teistä monta ikimuistoista hauskaa muistoa kesiltä 70-73 Rönniltä. Toivebiisimme on Steppenwolfin 'Born to be wild', mikä kertookin paljon kesistä, joita meidän on aikuisina ollut tosi mukava lämmöllä ja haikeudella muistella.

MERJA RANTAMÄKI: Jossain

Muistanpa kevättä 1973, kun Lohjan Sammatissa istutettiin kaalipellolla kaalintaimia ja sipuleita. Samaan aikaan siellä oli istutuspuuhissa Merja Rantamäki. Kova tyttö oli silloin laulamaan ja saipa hän sitten muutamia kappaleita levytettyä. Jos arkistosta Merjan levy löytyy, niin mukava olisi siltä jotain kuulla. Kaalipellolla Merja lauleli mm. Markku Suomisen kappaletta 'Sade'. Johtui kai siitä että paljonsatoi silloin niin kuin nytkin.

Leena

KEVIN COYNE: Rock'n' roll hymn

Joulun ajan iloksi olisi mukavaa kuulla maailman ehkä positiivisin biisi eli Kevin Coynen 'Rock'n roll hymn.' 'Let the kids roc'kn roll' kuulostaa aina yhtä mukavalta, näin vuosienkin jälkeen. Hyvää uutta vuotta kaikille ja erityisesti Emäkosken yhteiskoulun 5A luokan kavereille. Kokoonnumme Nokian Urheilijoiden majalla 10. toukokuuta 2014 - Kaikki mukaan!

Kallenkadun Pexi Nokialta

JAMES BROWN: I got you (I feel good

Biisitoiveeni on yksinkertaisesti velimiehelle puolen vuosisadan merkkipaalun kunniaksi James Brown 'I got you(I feel good)' - joten good morning Karhula! Perässä tullaan, mutta tänään 4.1.2014 saat sie juhlia ja sen kunniaksi skool!

Tomppa

ALVIN STARDUST: Red dress

Moikka kuulijat ja toimituksen väki.

Pop-lehtien julisteet olivat kova sana 70-luvulla. Muistan, että ensimmäinen julisteeni oli Mud-yhtyeestä. Sitä seurasivat Juice Leskinen ja suurelle yleisölle nykyään tuntematon Alvin Stardust. Kaveri oli kuvissa aina kung-fu-asennossa ja mustissa nahka-asuissa.

Fanclubit olivat muodissa. Itsekin kuuluin Kim Wilde-fanikerhoon 80-luvun alussa. Ne kerholehdet ovat vieläkin tallessa.

Toivekappaleeni on Alvin Stardustin hitti 'Red dress'

Markku

LED ZEPPELINin paras biisi on tietenkin 'Stairway to heaven' ja kakkosena noin yleisellä tasolla on 'Whole lotta love'. Mutta mikä Zeppelin-tuotannosta saa pronssia? Tätä kysytään Jimmy Pagen 70-vuotisjuhlien kynnyksellä. Jimmy täyttää pyöreät vuodet 9. tammikuuta.

Heartbreaker tietty (Tarja)

---

Black dog sanoisin mä (Rainer)

---

Black Dog tai Rock and Roll, en pysty päättämään kumpi. Tai ehkäpä sittenkin Kashmir..... Tai.... Niitä on niin monta hyvää! (Edu)

---

Dazed and Confused riipii syvältä (Eija)

---

Rock'n'roll tietysti!!!! (Juha)

---

Since I´ve Been Loving You. Kashmir ja Dazed And Confused ovat luonnollisesti myös "kärkikastia (Reka)

---

Rain song is the best! (Ville-Veikko)

---

1) Led Zeppelin - Dazed And Confused (todellista miehen tuskaa ja -kitaran!

2) Kashmir; sen rytmi on vaan niin vangitseva, ei voi mitään! (Merja)

---

Miten olisi The Ocean tai Immigrant song? (Satu)

---

Miusta Zeppeliinin paras biisi on ilman muuta The Rain Song. Tai siis kolmanneksi paras, kerran kaksi parasta on jo minulta kysymättä päätetty. The Rain Songissa on vaan niin upea tunnelma. Tuntuu ihan että aika pysähtyy, ja huolet kaikkoaa mielestä. Ainoa vika on, että biisi tuntuu joka kerran loppuvan kesken, mutta niinhän se tahtoo aina hyvän biisin kohdalla olla. (Jyrki)

---

Since I`ve Been Loving You! Plantin vokalistiosuus ihan huippua. (Päivi)

---

Kolmonen on Zeppelin III:n napakka ja räjähtävä "Immigrant Song". (J-P Ollaranta)

---

Meijän raati äänesti Immigrant songia (Outi)

---

"Tikapuut taivaaseen" on yliarvostettu ja puhki soitettu. Ensimmäisenä tulee Zeppeliinistä mieleen tietty "BLACK DOG"!

Vielä kun joskus kuulisi tuon kappaleen Tandbergin avokelamankalta, johon on kytketty ylimääräinen kajari, niin nostalgia olisi täydellinen (Timo)

---

Tietysti vähintäänkin kolmas on " LIVING LOVING MAID " (Mikko)

---

1: Kashmir 2: Immigrant Song 3: Black Dog. (Pertti)

---

Immigrant song (Seppo)

---

Rock and Roll, Immigrant Song, Black Dog tasavahvoja ja Stairwayn edellä kevyesti. (Vesa)

---

Immigrant song, jyrää kuin hirvi ! (Keijo)

---

Kasmir se on (Päivi)

---

Äänestän Kashmiria (Kari)

---

Mä tykkään Kashmirista (Jaana)

---

Äänestettiin ruokapöydässä Kashmir. Nykyinen nuori samaa mieltä (Kaisa)

---

Kashmir ykkönen, dazed and confuced kakkonen, immigrant song kolmonen (Taru)

---

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä