Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 6.7. 2013

julkaistu 6.7.2013 klo 17:20, päivitetty 6.7.2013 klo 17:42
Sir Elwoodin hiljaiset värit

Sir Elwoodin Hiljaiset Värit-yhtyeen ensisingle on nimeltään 'Tango' ja sehän on tahtilajiltaan tango...

Kuva: Ratas Music

Soitetut levyt

CHRISTIE: San Bernadino

THE DRIFTERS: Kissin' in the back row of the movies

THREE DOG NIGHT: One

SIR ELWOODIN HILJAISET VÄRIT: Tango

HARPO: Moviestar

SLADE: Merry Xmas everybody

THE BEATLES: Don't pass me by

TOMMY ROE: Dizzy

MICHAEL JACKSON: Thriller

JUICE LESKINEN SLAM (voc. JARI YLIAHO): Outoon valoon

MEN AT WORK: Down under

QUEEN: Keep yourself alive

THE PIRATES: You don't own me

Biisikertomuksia

THE BEATLES: Don't pass me by

Beatle-patteriston hoitaja Ringo Starr täyttää huomisena sunnuntaina (2013) 7. heinäkuuta 73 vuotta.

Juhlapäivän kunniaksi toivoisin Ringon omaa kappaletta 'Don`t pass me by', joka löytyy Beatlesin ns. 'Valkoiselta tuplalta' ja sen ykköslevyn B-puolelta

Riku

MICHAEL JACKSON: Thriller

Itselläni on yksi mieleenpainuvimmista muistoista vinyylilevyn ostosreissu Jyväskylän Kaupparin liikkeeseen.

Asuin tuolloin vielä kotona ja matkaa oli 52 km ja oli pakko saada Michael Jacksonin 'Thriller'-levy. Noh, hyppäsin Itä-Hämeen Liikenteen bussiin ja köröttelin siis Jyväskylään. Kaupparin levyliikkeeseen oli juuri tullut mahdollisuus kuunnella kuulokkeilla etukäteen levyjä kuulokkeiden kautta. Se oli tietysti mageeta. Kun olin ostanut Michaelin levyn ja mulla ei ollut muuta asiaa kaupungissa sillä kertaa, niin seuraavalla paluubussilla sitten takaisin kotiin ja uudenuutukaisella omalla levysoittimella tuota ihkuu 'Thriller'-levyä sitten tykitin. Oli se niin hienoo! Jos sen 'Thriller'-biisin sais Enssissä soittoon...

Kiitos kiitos!

Eikku

TOMMY ROE: Dizzy

Huomio Lappeenranta ja kaupunginosa Pontus sekä sieltä Kiiskinmäen baari. Jukeboxissa oli numerolla E7 Tommy Roen 'Dizzy'-biisi, jota soitin aina, kun oli 50 penniä ylimäärästä. Kiiskinmäen baarilla hengailleet haastan single-cd:n hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan.

Terveisin Plootu

SLADE: Merry Xmas everybody

Moi taas! En voi olla osallistumatta. Olen kyllä Linnalan Pesispyhätössä ohjelman aikaan IPV:n pelissä, mutta netti on näppärä väline takautuvaan kuunteluun.

Olipa historian siipien havinaa Imatran BB-teltassa viime sunnuntaina. Mariska kuuluu juniorikaartiin, mutta hyvä niin. Biisinsä sanoitukset puhuvat puolestaan. Sitten tuli lavalle J. Karjalainen juuri kovan ukkoskuuron jälkeen. "Mennyt Mies" kirjaimellisesti räjäytti teltan. Siihen ei edes ukkonen pysty.

Sitten lavalle Menneisyyden Vangit. "Mattolaituri" ja "Sata Salamaa" tulivat muiden hittien ohessa. Aika ja paikka olivat kohdallaan, kun Vuoksi on muutaman kymmenen metrin päässä.

Timo Turpeisen bandin Varpasaaressa mainitsen myös. Työnimi on: Highway ja levy "WANTED".

Terveisin Risto Imatralta ja ottakaahan sitten tonttuhatut mukaan Joensuun Ilovaarirockiin, kun Slade hehkuttaa SEN joululaulunsa ensi perjantaina?! (12.7. 2013) Toivelevyni on tuo Slade-joululaulu 'Merry Xmas everybody'

Risto Kopsa

PS. No onkos tullut talvi nyt kesän keskelle?

THREE DOG NIGHT: One

Meidän perhe vietti kaikki 60-luvun kesät mökillä. Siellä aika kului mm. tekemällä omaa lehteä, jossa oli ajankohtaisia kuulumisia, jatkokertomuksia ja levylista. En jaksa muistaa, miten tuo lista laadittiin, mutta tässä on esimerkki vuoden 1969 kesäkuun lehdestä:

Kotimaan lista:

1. Se eikö todista että muutuin (Danny, 19 pist.)

2. Mennyttä aikaa mietin (Markku Suominen, 17 pist.)

3. En tietää voi (Markku Aro, 15 pist.)

4. Menee mikä menee (Jouko ja Kost, 13 pist.)

5. Ei itketä lauantaina (Tapani Kansa, 9 pist.)

Ulkomaat:

1. Morning girl (Neon Philharmonic)

One (Three Dog night)

2. Love me tonight (Tom Jones)

The ballad of John and Yoko (The Beatles)

3. Big ship (Cliff Richard)

Biisitoiveena joku näistä - ehkä sellainen, jota harvemmin kuulee! Suoraan sanoen minulla ei ole mitään muistikuvaa näistä ulkomaisista biiseistä!

Lissu

MEN AT WORK: Down under

Vietämme tänään lauantaina 6.7. 2013 serkussarjamme kesäjuhlien 20-vuotisjuhlaa. Olemme kahdeksan serkun ja heidän perheidensä kanssa kokoontuneet aina heinäkuun ensimmäisenä lauantaina Iitin Mankalaan mökilleni viettämään kesätapaamista. Viime vuosina juhlat on toteutettu aina jonkin teeman pohjalta. Tänä kesänä vietämme pikkujoulua ja teemassa on sekoitus kotimaisia pikkujouluperinteitä ja australialaista beach party-tunnelmaa. Siksi olisi kiva kuulla Men At Work-yhtyee vanha kesähitti 'Down under'.

Marja

HARPO: Moviestar

Kun 'Moviestar'-biisi oli tuore hitti, niin silloin 'Saturday night fever'-elokuva oli kova sana. Me tamperelaisen tehtaan varjossa kasvaneet tytöt pelasimme töksötintä, kuuntelimme musiikkia C-kaseteilta ja joimme kahvia yötä myöden. Viikonloppuisin kävimme kartsalla ihmettelemässä muita nuoria. Haastan Entisten nuorten sävellahjaan Omppupullon hinnallan Tiinan ja Tarjan Hatanpäänvaltatie 34:sta ja tien toisella puolella työskennelleet Kallun, Raikun ja kumppanit.

Terveisin se kolmas tyttö eli Ansa

CHRISTIE: San Bernadino

Terveisiä 70- ja 80-lukujen vanhoille heiloille ja haastetaanpa vanhat koulukaverit Vaasasta, Kaustiselta ja Sundsvallista mukaan tähän Entisten nuorten sävellahjaan. Vieläkö muistatte nuorisotanssit, joihin roudasimme itsemme kymmenet kerrat 70-luvulla. Olisi kiva vielä joskus tavata niissä merkeissä.

Terveisin Esa Ilmari Koskela

Toivelevyni on Christie-yhtyeen 'San Bernadino'

Nyt peruutamme aikakaudelle, jolloin digikameroista ei osattu edes haaveilla ja otetut valokuvat saattoi nähdä vasta päivien tai jopa kuukausien kuluttua kuvanottohetkestä. Minkä bändin, popparilaulajan tai iskelmästaran sait napattua filmille ja missä sekä missä tämä tapahtui? 60-, 70- vai 80-luvulla?

Alwari Tuohitorvi, Vihtijärven Nummituvalla vuonna jotain... 70- luvun loppua, kuvia. johon hain viime kesänä Mika Sundqvistin nimmarin kun oli paikallises keikalla, juteltii pitkät pätkät, hyvä keikka varttuneelta herralta (Rauni Ihalainen)

---

Saattoi niihin mennä kuukausiakin, kun se rulla piti tietty saada täyteen. Ja niitä kuvia harkittiin vakaasti:) Ite kuvasin The Pirates -yhtyeestä aika makoisia otoksia Oulun Kuusrockissa -78 (Vesa Nikula)

---

Mulla on vuodelta 1989 The nights of iguanan kuvia ja Dingosta vuosilta 1985-1987 otettuja kuvia muistona nuoruudestani.Iguanan kuvat otettu Lepakon keikalla ja Dingon kuvat otettu Kulttuuritalon keikalla. (Kirsi Valkonen)

---

Maarit Hurmerinta, ensimmäisestä Provinssirockista vuodelta -79 (Tea Tuovila)

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä