Olet tässä

Jutta Urpilainen: On oltava luja vaan ei kova

julkaistu 14.1. klo 14:07
Jutta Urpilainen

Jutta Urpilainen

Kuva: YLE

Valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja elää 38-vuotiaana elämänsä ruuhkavuosia, mutta hyvin erilaisella tavalla kuin suurin osa hänen ikäisistään naisista. Johdettavana on valtiontalous ja puolue, ja yhdistelmä venyttää työpäivät toisinaan jopa 16-tuntisiksi.

Urpilainen itse pitää suurimpana saavutuksenaan sitä, että hän hoitaa molempia tehtäviä ensimmäisenä naisena. Helpolla asema ei ole tullut.

- Olen kokenut, että jos on nainen ja vielä nuori nainen, niin omaa osaamistaan pitää todistella enemmän tai kauemmin kuin nuoren miehen vastaavassa tehtävässä.

Asema tuo paitsi valtaa ja vastuuta, myös arvostelua ja kritiikkiä.

- Pitää olla luja, jotta kestää kritiikkiä ja arvostelua. Virheistä on myös opittava. Kovaksi ei kuitenkaan saa tulla, sillä se, että kritiikki joskus tuntuu, on vain ihmisyyden merkki.

Tänä keväänä Jutta Urpilaisella on edessä kaksi näytön paikkaa: SDP:n puheenjohtajavaali ja eurovaalit. Niihin hän lataa itseään harrastamalla liikuntaa ja kulttuuria.

- Vapaa-aika on kuitenkin suurin asia, josta olen tässä työssä joutunut tinkimään. Koen huonoa omaatuntoa, että ystävät ja läheiset joutuvat usein joustamaan yllättävien työmenojeni vuoksi.

- Olen kuitenkin kiitollinen siitä, että kaiken tämän kiireen keskellä minulla on säilynyt hyvin laaja ystäväpiiri.


Taustapeili tiistaina 14.1.2014 klo 17.30-18.00.Maria LaineMaria Laine (Jyrki Valkama / Yle) Toimittajana Maria Laine

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä