Pyöreä pöytä: En lähde Sotshiin
Artikkeliin liittyvä ääni- ja kuvamateriaali:
- Olympialaiset hyvä mielenilmauspaikka.
- Pelkään Venäjää, ei pidä elämöidä!
- Nuoret miehet ja kiitollisuuden puute demarien ongelma.
- Puolueet eivät uskalla olla jotakin, valta tärkeämpää.
- Viro lähettää 55 miestä, Suomi parikymmentä.
Taustapeilin Pyöreässä pöydässä puheenjohtajana on Pauli Aalto-Setälä. Keskustelijoina olivat 22.1. aivotutkija Kimmo Alho, kirjailija Juha Itkonen ja toimittaja Ruben Stiller.
Aalto-Setälä kertoi lähetyksessä, etä hänet on yritysjohtajana kutsuttu Sotshin olympialaisiin, mutta että hän ei aio mennä.
- Minä voin ottaa paikkasi, innostuu Ruben.
Pauli aikoo kuitenkin katsoa kisoja televisiosta. Kun puhutaan valtiojohtajien ja urheilijoiden osallistumisesta olympialaisiin, Kimmon Alho sanoo pitävänsä olympialaisia hyvänä paikkana mielenilmauksiin. Ruben seisoo Paasiki-Kekkosen -linjalla ja varoittaa elämöimästä Venäjän kanssa.
Sosialidemokraattinen kannatuksen alamäki jäytää Rubenia. Hän arvioi, että nuoret demarimiehet ovat arvokonservatiineina yksi syy kannatuksen laskuun, koska he hakeutuvat Perussuomalaisiin. Toisena syynä hän näkee kiittämättömyyden historian saavutuksista. Kimmo ei tätä osta, sillä hänestä puolueiden ongelma on se, että ne haluavat pitää kiinni vallasta eivätkä uskalla pitää kiinni linjastaan.
Juha Itkonen ihmettelee Suomen paikkaa maailmassa. Hän on lukenut uutiset Keski-Afrikan EU-operaatiosta. Viro on lähettämässä sinne 55 sotilasta, Suomi kuulema pitkin hampain parikymmentä. Lisäksi hän löytää Heinolasta toisen esimerkin itsekkyydestä, ja ihmettelee:
- Ei haluta erityisemmin auttaa ketään!
Suora keskustelu keskiviiikkoisin klo 17.30-18.00.
Lue lisää:
>>Papukaija
läpäisi vaaliviranomaisten seulan Valko-Venäjällä
>>Ministeri
Arhinmäki pohtii lähtemistään Sotshiin
>>
Demariaktiivit toivovat puheenjohtajakisaa
>>
HS: Viro aikoo lähettää Afganistanin veteraaneja Keski-Afrikkaan
>>
Haglund ja Tuomioja: Suomen rooli Keski-Afrikan operaatiossa jäänee
vähäiseksi