Olet tässä

Viikon 1 / 2014 levyuutuudet

julkaistu 27.12.2013 klo 12:08, päivitetty 1.1. klo 15:41

Radio Suomen levyuutuuksissa on esittelyttä UMK 2014 -finalisteja.

Tutustu Yle Radio Suomen levyuutuuksiin

MIKKO POHJOLA Sängyn reunalla

Oululais-helsinkiläinen laulaja/lauluntekijä Mikko Pohjola teki ensialbuminsa kolme vuotta sitten. Radio Suomessa ovat aiemmin esittäytyneet hänen laulunsa Et nää, Ei riitä ja Jos mä sinut saan.

- Pyrin kirjoittamaan pieniä suuria biisejä. Istun teksti edessäni niin pitkään, että jokainen rivi saa merkityksensä. Toivon, että tekemäni biisit joko pysäyttävät kuulijan tai sitten lisäävät vauhtia. Tyyliä en osaa määritellä enkä haluakaan. Kuuntelijat toimikoot tuomareina, kertoo Mikko musiikistaan.

Nyt on suuren yleisön arvioitavana Pohjolan säveltämä ja sanoittama sekä yhteistyössä Jukka Immosen kanssa sovittama laulu Sängyn reunalla. Se on mukana Uuden Musiikin Kilpailussa ja yksi ehdokas vuoden 2014 Suomen Euroviisuehdokkaaksi.

HUKKA JA MAMA Selja

Hukka ja Mama –yhtyeen toistaiseksi vaikuttavin hetki oli, kun he esiintyivät Maman 30-vuotissynttäreillä. Lisää huippukohtia on luvassa kun yhtye kisaa UMK 2014 finalistina.

Yhtye kertoo esittävänsä suomenkielistä suloista, mutta haikeaa poppia hienoisen pilkkeen kera.

Kokoonpanolla Martina Myllylä (laulu), Lasse Hukka (kitara ja laulu), Jaakko Suni (rummut), Simo Saukkola (basso) ja Jami Auvinen (kitara) yhtye lähtee matkaan kohti uusia haasteita ja kuulijakuntia. Kilpailulaulu on Lasse Hukan säveltämä ja sanoittama Selja.

LAURI MIKKOLA Going Down

Turkulaissyntyinen helsinkiläinen Lauri Mikkola on laulanut suurille yleisöille jo ennen UMK 2014 –kisaakin. Nuori mies esiintyi mm. Royal Albert Hallissa Lontoossa vuonna 2010. Sinne hänet oli valittu esiintymään Music For Youth -tapahtumaan.

Kaartin Soittokunnan laulusolistin Lauri Mikkolalle on kertynyt esiintymiskokemusta aina linnan juhlista lähtien ja viimesuven Samppalinnan kesäteatterikin on Laurin mielestä yksi uran huippukohdista. Nyt on vuorossa UMK, jonka finalistina Lauri esittää oman laulunsa Going Down.

DENNIS FAGERSTRÖM My Little Honey Be

Dennis Fagerström tuli monille tutuksi The Voice of Finlandin herkkänä semifinalistina ohjelman toisella tuotantokaudella.

Herkkyys ja vilpittömyyt ovat läsnä myös Dennisin UMK 2014 –kilpailukappaleessa My Little Honey Bee. Laulun ovat tehneet Dennis Fagerström, Michael James Down, Niklas Hast, Andreas Anastasiou ja Primoz Poglajen.

Helsinkiin opiskeluiden kautta kotiutunut hankolaispoika haluaa tehdä positiivista ja mieltä nostattavaa musiikkia esikuvanaan Michael Bublé. Se, edustaako Bublé-linja Suomea Euroviisuissa selviää tulevina viikkoina UMK –kisan edetessä.

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä