Olet tässä

Viikon 2 / 2014 levyuutuudet

julkaistu 2.1. klo 08:53, päivitetty 2.1. klo 09:04
Jesse Kaikuranta

Kuvassa Jesse Kaikuranta

Kuva: YLE

MARI RANTASILA - Hei Maija

Näyttelijänä, ohjaajana ja muusikkona marinoitunut Mari Rantasila jatkaa vuonna 1987 alkanutta levylaulajan uraansa uutuussinglellään 'Hei Maija'. Kappale on Markku Kanervo sävellys ja sovitus ja Mari Rantasilan oma sanoitus. Mari Rantasilan edellinen julkaisu on menneenä suvena ilmestynyt 'Ois vaan kiva tietää'-laulu. Mari Rantasilan suurin saavutus laulajana on Emma-palkinto vuoden 2000 naissolistina. Samaisena vuonna hän säväytti 'Vain rakkaus'-levytyksellään, mikä on tuolloin suuren suosion saavuttaneen Raid-TV-sarjan tunnussävel.

JESSE KAIKURANTA - Tänään

The Voice of Finland-laulukilpailun kautta itsensä vuonna 2012 läpilyönyt Jesse Kaikuranta julkaisi toisen albuminsa viime vuoden marraskuussa. Albumin iso hitti, kaikkialla ja paljon soinut 'Vielä täällä' on tullut äärimmäisen tutuksi myös Yle Radio Suomen kuulijoille. Sävelmä nimeltä 'Tänään' on toinen poimintamme Jessen kakkosalbumilta 'Vaikka minä muutuin'.

PASI RUOHONEN - Kuunainen

Porissa vuonna 1970 syntyneen Pasi Ruohosen levytysura alkoi jo vuonna 1989, jolloin ilmestyi hänen ensigospelalbuminsa 'Kuka olisi uskonut'. Vuonna 1994 oli kakkosalbumin nimeltä 'Pieni suuri seikkailu' vuoro. Vuonna 1997 ilmestynyt 'Lumesta ja jäästä'-albumin myötä Pasi Ruohosen tunnettuus kasvoi albumin radiopopahtavuuden vuoksi. 'Kuunainen' on poiminta Pasi Ruohosen uutuusalbumilta 'Kaunis mieli'.

TONI MARIE IOMMI - Parade

Toni Marie Iommi on kuuluisan 'Paranoid'- säveltäjä Black Sabbath-kitaristi Tony Iommin tytär. Toni Marie asuu nykyään Suomessa ja 'Parade' on hänen ensilevytyksensä. Muusikon uralle Toni Marie päätyi nimenomaisesti Suomessa tutustuttaan Warner Musicin tuotantopäällikkö Lasse Kurkeen.

SERGIO DALMA - Eres oro

Sergio Dalma on Barcelonassa syntynyt espanjalaislaulaja ja yksi Espanjan menestyneimpiä muusikoita. Vuonna 1991 Sergio Dalma edusti kotimaataan Espanjaa Eurovision laulukilpailuissa. 'Eres oro' on poiminta Sergio Dalman tuoreelta albumilta 'Cadore 33'

JASON ISBELL - Stockholm

Jason Isbell on yhdysvaltalainen laulaja, kitaristi ja lauluntekijä. Amerikkalaiseen countryrock-musiikkiin pohjautuvan Jason Isbellin neljäs albumi 'Southeastern' ilmestyi viime vuonna ja kyllä se niin on, että 'Stockholm' on tuon albumin paras biisi!

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä