Olet tässä

Viikon 3 / 2014 levyuutuudet

julkaistu 8.1. klo 22:05, päivitetty 9.1. klo 14:39
Maarit ja Sami Hurmerinta Toppilan Möljällä

Kuvassa Maarit ja Sami Hurmerinta

Kuva: YLE / Timo Nykyri

Tutustu Yle Radio Suomen levyuutuuksiin

MAARIT Villiviini

Maarit ja Sami Hurmerinta ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo neljäkymmentä vuotta. Maaritin 18:sta albumista seitsemäntoista on avioparin yhteistuotantoa. Niin viimeisinkin, Miten elämästä kertoisin, joka valmistui juuri suomipopin kuningattaren 60-vuotispäivän alla viime lokakuussa.

Poimintamme Maaritin viimeisimmältä albumilta on Maaritin oma sävellys ja sanoitus. Tällä kertaa sovituksen ovat tehneet yhteistyössä Sami Hurmerinta ja Knipi eli Alexander Stierncreutz (aivan - sama hemmo on myös Egotrippi –yhtyeen laulaja-kitaristi-perustajajäsen).

MITRA KAISLARANTA Äkkisyvää

Pyydettäessä Mitra Kaislarannalta löytyy oma motto:

Älä kysy itseltäsi, mitä maailma tarvitsee.

Kysy itseltäsi, mikä saa sinut eläväksi.

Lähde sen jälkeen tekemään sitä.

Maailma tarvitsee ihmisiä, jotka ovat alkaneet elää.

Siinä ajatus jonka kuljettamana Mitra Kaislaranta suostui Oulusta ”suuren maailman” Idols –kisaan ja voitti. Nyt hän esittäytyy ensisinkullaan 'Äkkisyvä'. Sen taustalta löytyvät säveltäjinä Jukka Immonen ja Antti Riihimäki sekä sanoittajina Saara Törmä ja Aku Rannila.

RIKI SORSA Jokaiselle joku on kai rakkain

'Jokaiselle joku on kai rakkain' on yksi helmistä Riki Sorsan viihdeklassikoita sisältävällä Kun tunnet rakkauden –albumilla.

Laulun kukaties tunnetuin versio kuului Dean Martinin ohjelmistoon ja laulu olikin tunnussävelmänä Dean Martin TV-showssa vuodesta 1965. Laulu oli tosin sävelletty jo 1947, jolloin sen alkuperäisversion lauloi Frank Sinatra. Suomalaisin Reino Helismaan sanoin 'Jokaiselle joku on kai rakkain' tuli tutuksi 1964 Viktor Klimenkon laulamana. Fredin ja Kai Hyttisen versiot ovat niin ikään syöpyneet lähtemättömästi suomalaismieliin.

Nyt on siis Riki Sorsan vuoro luoda lauluun Niklas Nylundin sovituksen tuella oma tunnelmansa ja luvassa on suuren viihteen keinuvaa tunnelmointia

MICHAEL BUBLÉ To be loved

'To be loved' on Michael Bublén viimeisimmän levyn nimiraita. Kyseessä on miehen kahdeksas albumi. Siltä löytyy kymmenen coveria ja neljä uutta sävellystä.

'To be loved' kuuluu vanhoihin klassikoihin, jonka alkuperäisversio on vuodelta 1957. Laulu oli silloisen esittäjänsä Jackien Wilsonin ensimmäinen hitti, jota hänen väitetään esittäneen urallaan eniten, vaikka meillä hänen takuuvarma tunnistushittinsä olisikin Reet Petite. Sitä odotellessa Michael Bublé siis tyytyi iisimpään Wilsoniin, uskollisena omalle jazzahtavalle viihdepoptyylilleen.

(Suomen Michael Bublé eli Tapani Kansa oli täten alkuperäistä Bubléta ehdottomasti rohkeampi kun lauloi Wilsonin Reet Petite –hitin nimellä Hyppypeppu, toim. huom.)

GIGI D’ALESSIO Prima o poi

Musiikillisesti napolilaispoppia edustava laulaja-lauluntekijä Gigi D'Alessio jatkaa vahvaa italialaista musiikkiperimää.

On jatkanut jo yli 20 vuotta ja saavuttanut uransa aikana kotimaassaan miltei mittaamattoman suosion. Tai voihan sitä aina mitata: hänen musiikkiaan on myyty yli 20 miljoonaa levyä ja timantteja ja platinaa on ropissut myyntiluvuissa enemmän kuin lääkäri määrää. Esimerkiksi kuuden vuoden takainen Made in Italy –albumi myi viisinkertaisen platinan ja yhden timanttilevyn verran (liki miljoonaa levyä siinä jo liipattiin).

Gigi D’Alession uusimman albumin nimi on Ora ja poimintamme siltä on laulu Prima o poi (Ennemmin tai myöhemmin, suom. huom.)

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä