Olet tässä

Viikon 40 / 2013 levyuutuudet

julkaistu 26.9.2013 klo 11:50, päivitetty 27.9.2013 klo 14:47
Maarit on uutuuslevyllään räntäsateessa.

Maarit on uutuuslevyllään räntäsateessa.

Kuva: YLE

Tutustu Radio Suomen levyuutuuksiin

TELEKS Retkahdus

Retkahdus on toinen singlelohkaisu Teleksin uudelta albumilta Jurmo.Yhtyeen viides levy julkaistaan lokakuun alussa. Pepe Johansonin ja Markus Koskisen muodostama duo on Radio Suomen kuuntelijoille ennestään tuttu mm. lauluistaan Hiljaa virtaa Vantaa, Tyttö joka katsoo merelle ja Kotimatkalla.

Tulevan levyn soundi on pelkistetty ja vähäeleinen kuten levytyspaikkakin. Saaristomerellä sijaitseva Jurmon saari loi puitteet, joissa kaksikko levytti levynsä jääkauden muovaamien karujen kallioiden ja kivien päällä istuen.

KOLMAS NAINEN Me ollaan ne

Viime vuoden lopulla kuusimiehinen Kolmas Nainen kokoontui uusien kappaleiden äärelle ja miehet totesivat, että tämähän maistuu taas. Yhtyeen yhdeksäs studioalbumi Me ollaan ne äänitettiin tutulla, jo 30 vuotta vanhalla kokoonpanolla ja lisäksi vanhalla kotiseudulla Alavudella.

Legendaarinen suomirockyhtye julkaisee uuden albuminsa lokakuussa. Tulevan levyn ensimmäinen single Me ollaan ne on kuvaus pitkästä ystävyydestä. Laulu on Pauli Hanhiniemen ja Sakari Pesolan käsialaa.

MAARIT Räntäsade

Maaritin ensimmäinen levy julkaistiin 40 vuotta sitten. Kun Miten elämästä kertoisin –albumi lokakuun loppupuolella tulee markkinoille on kyseessä taiteilijan 18. pitkäsoitto ja samalla ensimmäinen viiteen vuoteen.

Esimakua tulevasta kuullaan Hurmerintojen säveltämässä ja Heikki Salon sanoittamassa laulussa Räntäsade.

TANJA VÄHÄSARJA Tuulena

Tanja Vähäsarja on tämän viikon debytantti. Hänen vastikään julkaistu ensisingle on Tuulena. Tanja Vähäsarja tuli suuremmallekin yleisölle tutuksi Suomen viimevuotisessa Voice –kilpailussa, jossa hän esiintyi edukseen Paula Koivuniemen tiimissä.

- Keikkailen akustisesti ja bändin kanssa ja ohjelmistoni on nykypäivän popiskelmää nuorekkaalla ja näyttävällä otteella, kertoo Tanja tyylistään.

STING And yet

Stingiltä, 16-kertaiselta Grammy –voittajalta on syyskuun lopulla ilmestynyt uusi albumi The Last Ship.

Sting sai innoituksen levyn musiikkiin Broadway-näytelmästä, jota hän on ollut kolmen vuoden ajan rakentamassa. Näytelmä saa ensi-iltansa ensi vuonna ja se kertoo tarinan 1980 –luvun Newcastlesta laivanrakennusteollisuuden varjossa.

- Levyn lauluissa ja tulevassa musikaalissa on pisara omaelämäkerrallisuutta, muttei liikaa, sanoo Sting itse.

- Enempää en näytelmästä halua kertoa, haluan käydä katsomassa sen, letkauttaa Sting.

Stingin edellinen levy ilmestyi kolme vuotta sitten ja nyt Radio Suomen uutuuksissa kuullaan The Last Ship -albumilta raita And yet.

EARTH, WIND AND FIRE My promise

Pori Jazzeilla viime heinäkuussa esiintyneeltä legendaariselta Earth, Wind And Fire –orkesterilta on ilmestynyt uusi studioalbumi. Kahdeksan vuoden tauon jälkeen syntyi levy Now , Then & Forever ja siltä olemme poimineet kuultavaksi raidan My promise.

- Nyt, ennen ja ikuisesti – laulu on oikeastaan jatkumoa bändin nimelle: Maa, tuuli ja tuli , kertoo Philip Bailey.

- Yhtye on aina tehnyt työtä ihmiskunnan tietoisuuden kehittämisen hengessä. Toivottavasti tämä Earth, Wind & Fire –musiikki jatkaa ikuisesti, toteaa Bailey.

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä