Olet tässä

Viikon 44 / 2013 levyuutuudet

julkaistu 24.10.2013 klo 09:10
Osmo's Cosmos -bändin keikkabussista näkee jo kaukaa kuka on kyydissä.

Osmo's Cosmos -bändin keikkabussi suuntaa kohti Nenäpäivää

Kuva: YLE Etelä-Karjala

Tutustu Yle Radio Suomen levyuutuuksiin

OSMO’S COSMOS AND FRIENDS Hei maailma

Tänä vuonna imatralaiset ahkeroivat Nenäpäivän teemalaulun. Kuusimiehinen Osmo’s Cosmos –yhtye esiintyy ystävillä (mm. Pave Maijanen) vahvistettuna laulussa Hei maailma. Sävellyksestä ja sanoituksesta vastaavat bändin kitaristit Ville Soininen ja Petri Kiisseli ja ystävinä laulavat mm. Linnalan musiikkiluokkien kuorolaiset. Nenäpäivää vietetään myös Yle Radio Suomessa 8.11.

AGENTS JA VESA HAAJA En luota suudelmiin

Uusi Agents –albumi tekee tuloaan. Maistiaiset ensi vuoden puolella ilmestyvältä pitkäsoitolta saadaan kuitenkin jo nyt. Ensimmäinen sinkkuirroitus En luota suudelmiin on testattu ja toimivaksi todettu yhtyeen kesäkeikoilla. Sitä ei voida pitää suurena yllätyksenä, koska Dannyn versio laulusta toimi jo vuonna 1967 (tosin tuolloin 'Tuulen tuomaa'-sinkun B-puolena). Alunperin käännösiskelmä oli nimeltään Blue eyes.

Superhittiä 60-luvun versiosta ei tullut, joten aika saa näyttää miten vuoden 2013 tulkinnan käy. Pertsa Reposen teksti on säilytetty ennallaan, mutta kiinnostavan yksityiskohdan uuteen sovitukseen tuo Toni Liimatan soittama komppikitara, joka muuten on tämän päivän musiikissa melko unohdettu instrumentti, kuten Esa Pulliainen asian ilmaisee.

JONNA TERVOMAA Aika kultainen

Jonna Tervomaalta ilmestyneen albumin nimi on Eläköön. Poiketen aiemmista levyistä sitä ei ole tuottanut Jussi Jaakonaho, vaan levyn tuotannosta on vastuussa Samuli Putron ja Jesse Kaukorannankin taustalla vaikuttanut Eppu Kosonen. Tuoreelta levyltä olemme poimineet soittoon raidan Aika kultainen.

JUHA TAPIO Lapislatsulia

Juha Tapion uutuusalbumi myi päivässä platinaa. Se ei siis ole pelkästään sininen puolijalokivi kuten lapislatsuli itsessään, vaan suomalaisten musiikkimaun mukaan täyttä jalometallia.

Tosikkomaiseksi työnsä suhteen tunnustautuva Juha irrottelee Radio Suomen levyuutuuksissa levynsä nimibiisissä vauhdikkaassa kertomuksessa, jonka pääroolissa kulkee ”Anssi”. Tarjolla on kelamaista menoa tapiomaiseen malliin.

PAUL McCARTNEY New

- Voimme tehdä mitä haluamme ja elää kuten valitsemme, sanoo Paul McCartney, kun puhutaan hänen uudesta laulustaan New.

McCartney on valinnut tällä kertaa laajan työnkuvan. Siihen kuuluvat laulun lisäksi myös bassokitara, cembalo, piano, mellotroni, sähköpiano Wurlitzer, lyömäsoittimet ja buzuki. Tarkkakorvaisimmallakin kuuntelijalla riittää siis puuhaa jos aikoo nämä kaikki laulun elementit kuunnellessaan bongata.

New on nimiraita Paul McCartneyn pitkäsoittolevyltä – ensimmäiseltä soolomateriaalia sisältävältä albumilta kuuteen vuoteen.

ROBBIE WILLIAMS Go Gentle

- Tiesin aina, että tulen tekemään jossain vaiheessa uraani uuden swing -levyn ja nyt oli täydellinen hetki tehdä se, kertoo Robbie Williams.

Tuleva swing-albumi on nimeltään Swing Boath Ways ja näyteraita Go Gentle edustaa sen uutta sävellystuotantoa.

Albumille tulee mukaan sekä vanhoja klassikoita että uusia lauluja. Monilla raidilla Robbie löytää kaverikseen myös duettoparin. Williams duetoi levyllään mm. Lily Allenin, Michael Bublén, Kelly Clarksonin, Olly Mursin ja Rufus Wainwrightin kanssa.

SARA ZACHARIAS Mot Solen

Ruotsin ykkösiä olivat 1970-luvulla Björn Borg, Abba, Ingemar Stenmark ja Ted Gärdestad.

Kun Ted Gärdestadin tytär Sara Zacharias teki suurta muuttosiivousta, löytyi yllättäin myös pari isä-Tedin ääninauhaa, jotka pelastettiin tuhoutumasta. Kelanauhoilla oli mukana jotain julkaistua, mutta myös tarkasti hahmoteltuja, ennen kuulemattomiakin lauluja. Sara piti noista hahmotelmista ja mietti, että jonkun pitäisi levyttää ne. Itse hän ei ollut artisti, ei edes koskaan laulanut julkisesti, saati että hän olisi halunnut valokiilaan tai julkisuuteen – päinvastoin.

Tässä se nyt kumminkin on. Levyllinen tyttären laulamia, vuonna 1997 kuolleen isän tekemiä lauluja. Levyn ja Yle Radio Suomen levyuutuuksissa soivan laulun nimi on Mot solen.

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä