Olet tässä

Viikon 45 / 2013 levyuutuudet

julkaistu 31.10.2013 klo 08:47, päivitetty 31.10.2013 klo 08:48
Maarit viettää 35-vuotistaiteilijajuhlaa.

Maarit uutuusalbumi on nimeltään 'Mitä elämästä kertoisin'

Kuva: YLE / Ari Welling

Tutustu Yle Radio Suomen levyuutuuksiin

HEIDI PAKARINEN Värähtelyjä

Vallitseva tangokuningatar kuvailee ensimmäistä singleään kertakaikkisen muheaksi. Värähtelyjä –laulun on säveltänyt Simo Koho ja sanoittanut Sana Mustonen. Muhean sovituksen sommittelivat Petri Munck, Simo Koho ja Mikko Mäkinen. Heidän ansiostaan laulussa soi mm. kiehtovan kaihoisan harmonikan tunnelmointi.

MAARIT Kun minä itkin

Maaritin edellisestä albumista on ehtinyt vierähtää viisi vuotta. Nyt on uuden pitkäsoiton aika. Maarit on myös juuri noussut parrasvaloihin Vain elämää-TV-sarjan uusien jaksojen elävänä legendana Anna Abreun termillä luonnehdittuna ja toisaalta rouva Hurmerinta viettää marraskuussa pyöreiden vuosien syntymäpäiväjuhlaa. Onneksi olkoon! Makupalana uutuuslevyltä Miten elämästä kertoisin Yle Radio Suomessa soi vähäeleisesti tulkittu balladi Kun minä itkin. Laulu on Sami ja Maarit Hurmerinnan yhteistyötä.

DAVE LINDHOLM Hoida puut

'Pieni ja hento ote', 'Sitähän se kaikki on', 'Joo, joo, mä rakastan sua' ja 'Annan kitaran laulaa vaan'… Ketju jatkuu Dave Lindholmin uudella laululla Hoida puut. Laulu on poiminta Daven uudelta albumilta Ken elää, ken näkee, Ken B.

Tätä kuunnellessa voi pohdiskella vaikka että millainen vaikutus Daven musiikkiin oli sillä, että hän aloitti kitaransoittoharjoituksensa Martti ”Huu Haa” Innasen entisellä kitaralla. Ei tullut naivistista, mutta pienieleistä, miltei minimalistista kylläkin.

AINO VENNA Radio ma cherie

Radio, rakkaani eli 'Radio ma cherie' kertoo hilpeältä kuulostavasta sävystään huolimatta Aino Vennalle merkittävän tarinan siitä, kun hänelle rakas radioasema aiottiin lopettaa.

'Jos viette radioni, minä kuolen', sanotaan tässä laulussa. Teksti syntyi hetkestä, jolloin Venna kuuli Radio Helsingin olevan lakkautusuhan alla.

Aino Venna tekee kiistämättä Suomen ranskalaisimmat chansonit.

- Huomaan olevani melko mahtipontinen sanoittaja ranskaksi. Eri kielillä on erilaisia puolia ja temperamentteja (suomeksi olen suuri nynny). Ranskaksi on sen sijaan maailman helpointa sanoa "minä kuolen", "minä rakastan sinua" tai "minulle tämä on kaikki", kertoo Aino Venna Soundi –lehden haastattelussa.

JOHN NEWMAN Cheating

John Newman on nuori brittiläinen laulaja ja lauluntekijä, jonka ensialbumi Tribute valloittaa parhaillaan Eurooppaa ja musiikkilistoja. Ennen esikoilevyään John on kuitenkin ahkeroinut musiikin parissa kymmenkunta vuotta, joten aivan tyhjästä tämä muusikko ei suosion huipulle sukella. Jos 14-vuotiaana aloittaa säveltämisen, niin saattaapa hyvinkin olla, että 23 -vuotiaana kourassa on levytyssopimus, kuten nyt. Olemme valinneet näytteeksi levyltä raidan Cheating.

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä