Olet tässä

Viikon 46 / 2013 levyuutuudet

julkaistu 7.11.2013 klo 14:18
Pauli Hanhiniemi

Pauli Hanhiniemen luotsaama Kolmas Nainen teki paluun.

Kuva: YLE / Antti Eintola

Tutustu Yle Radio Suomen levyuutuuksiin

KOLMAS NAINEN Kaupunki on aavikko

Pian tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä kun alavutelaisten kaverusten rento yhteissoitto toi Kolmas nainen -yhtyeelle Rock-SM –hopeaa (kultapokalin pokkasi tuolloin Peer Günt). Koska yhtyeen biisit rakentuivat alun perin Dr. Feelgood –tyyppisen rockin varaan, nimiteltiin bändiä myös Alavuden Dr. Feelgoodiksi.

Vuodet ovat vierineet ja nyttemmin Dr. Feelgoodia voisi tituleerata brittien Kolmanneksi naiseksi. Pitkältä tauolta palannut yhtye on löytänyt jälleen soittamisen riemun vanhalla porukalla. Me ollaan ne –albumilla soivat tutuin Hanhiniemi-laulusoundein uudet laulut. Poimintamme levyltä on Pauli Hanhiniemen ja Timo Kivikankaan laulu Kaupunki on aavikko.

RIKI SORSA Kadun aurinkoisella puolella

Kansainväliset supertähdet ovat viimeaikoina tehneet paluuta menneeseen, lapsuusaikojen muistojen musiikkiin ja klassisiin jazzahtaviin sovituksiin.

Riki Sorsa tekee saman suomeksi.

Laulajan kahdennelletoista albumille on koottu klassikoita 30-70 –luvuilta (Hymy, Joet tulvimaan itke, Laiskotellen jne.) Sävelmät on sovitettu suuren viihteen malliin.

- Saatuani takaisin laulun lahjan palasin menneisiin vuosikymmeniin. Nyt tunnen olevani valmis tulkitsemaan näitä lauluja, jotka kuuluvat meidän kaikkien musiikilliseen perinteeseen, kertoo Riki Sorsa.

Poimintamme Kun tunnet rakkauden -albumilta on laulu Kadun aurinkoisella puolella.

JANNA Sä et ole hullu

Janna (Hurmerinta) on aiemmin julkaissut kaksi englanninkielistä albumia, jotka on Euroopan lisäksi julkaistu kuudessa Aasian maassa. Jannan ja Tuomo Prättälän Ferris Wheel nousi jopa Japanin radioiden top10 listoille.

Nyt tekee tuloaan myös suomenkielinen albumi. Makupalana tulevalta maistellaan Jannan, Aku Rannilan, Saara Törmän ja Henri Lanzin laulua Sä et ole hullu.

AMOS LEE Tricksters, hucksters and scamps

Amerikkalaisen laulaja-lauluntekijä Amos Leen musiikissa yhdistyvät folk, rock ja soul. Tällä kertaa countrykin saa osansa.

Aiemmin opettajana ja tarjoilijana toimineelle Amosille aukesi levytyssopimuksen myötä yhteistyö Norah Jonesin kanssa. Amos kelpasi lämppäriksi mm. Bob Dylanille, Elvis Costellolle, Paul Simonille, kunnes oma levy pomppasi Billboard-ykköseksi vuonna 2011.

Amos Leen uuden pitkäsoiton nimi on Mountains of Sorrow, Rivers of Song. Poimintamme uutuudelta on laulu Tricksters, hucksters and scamps.

PINK MARTINI Ich dich liebe

Thomas Lauderdalesta ei tullut Portlandin pormestaria, kuten hän alun perin kaavaili. Jotain poliittinen urahakuisuus kuitenkin Lauderdalen elämään toi.

Politiikan kampanja- ja varainkeruutapahtumien musiikit tyrmistyttivät Lauderdalea.

- Kuulin vain huonoa meluisaa rock-, tekno- tai dj-musiikkia. Niinpä kokosin ”pikku” yhtyeen ja aloin soittaa Pink Martinin kanssa varainkeruutilaisuuksissa. Musiikkimme tyyli rikkoi genrerajoja ja biisit rikkoivat valtioiden rajoja. Yhdistimme klassista, jazzia ja vanhanajan poppia sekä eurooppalaisia ja amerikkalaisia lauluja. Saatoimme vain toivoa, että sekä konservatiivit että liberaalit pitäisivät musiikistamme, sanoo yhtyeen johtaja, pianisti Thomas Lauderdale.

Orkesteri perustettiin 1994 ja ensimmäinen levy julaistiin kolme vuotta myöhemmin. Voidaan siis todeta, Lauderdalen toive toteutui.

Radio Suomessa on soinut aiemmin yhtyeen laulu Uskudar, nyt mukaan liittyy Ich dich liebe. Laulu löytyy 12-miehisen orkesterin uusimmalta Get Happy –albumilta.

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä