Olet tässä

Viikon 49 / 2013 levyuutuudet

julkaistu 28.11.2013 klo 12:14

Anna Abreu versioi Mä annan sut pois -laulun kuuntelijoiden sydämiin..

Kuva: YLE / Risto Koskinen

Tutustu Yle Radio Suomen levyuutuuksiin

JUKKA HALLIKAINEN Reppu täynnä toiveita

Reppu täynnä toiveita on tangokuningas Jukka Hallikaisen uusin single. Jukka on pitkään etsinyt laulua, joka vetäisi jollain tavalla yhteen hänen tähänastisen uransa ja elämänsä. Jukka pyysi, että säveltäjä Petri Somer ja sanoittaja Lasse Wikman, tekisivät hänelle mittatilaustyönä laulun, jossa olisi soiva ja mieleenpainuva melodia, sopivasti sanomaa, ja uskoa tulevaisuuteen.

- Kuulin laulusta demon ensimmäisen kerran Dublinissa. Laulu oli jotenkin täysosuma, täydellinen siihen tilanteeseen, koska laulu kulkee irkkumeiningissä. Pitkään hakusessa ollut laulu oli löytynyt, Jukka muistelee.

Jukka on työstänyt uutta levyä jo parin vuoden ajan. Tässä esimakua tulevalta.

ANNA ABREU Mä annan sut pois

Kun kuuluvilla on Lasse Kurjen sävellys ja Laura Närhin sanoitus Mä annan sut pois, olemme klassikon äärellä. Anna Abreu teki laulusta (Leri Leskisen sovittamana) oman tulkintansa Vain elämää –tv-sarjassa ja kosketti katsojien sydäntä liikutukseen asti. Nyt tämä laulu saa sijansa myös Radio Suomen levyuutuuksissa.

Vain elämää –kokoelman ensimmäinen osa on myynyt nelinkertaista platinaa ja loputkin tv-sarjan lauluista on juuri julkaistu uudella cd:llä joulumarkkinoita valloittamaan.

PEKKA KAASALAINEN Tähtisilmä

Pekka Kaasalainen on sama mies, joka laulaa Vilperin perikunnassa ja hän on mukana myös monilla Anna Hanskin hittibiiseillä kuten Kotiviini ja Leppäkerttu (Ladybird). Nyt mies tekee soolouraa. Näytteenä Kaasalaisen ensilevyltä soi Radio Suomessa Aarni Varjosen ja Pekka Kaasalaisen yhteistyön tulos, Tähtisilmä.

CELINE DION At seventeen

Celine Dionin Loved Me Back To Life –albumi on ensimmäinen englanninkielinen albumi taitelijalta kuuteen vuoteen. Viidellä Grammyllä palkittu Celine Dion on uransa aikana yltänyt 220 miljoonan albumin levymyyntiin ja kulta, platina sekä multiplatina ovat laulajattarelle liki arkipäivää.

Poimintamme Dionin viimeisimmältä levyltä on Janis Ianin alun perin tutuksi tekemä laulu At Seventeen, jonka Virve Rosti lauloi1975 suomalaisille tutuksi nimellä Kun nuori on (käännöstekstin teki Juha Vainio).

YOU AND YOU Bye bye

You And You on hieman arvoituksellinen ranskalaisten kaverusten muodostama yhtye, jonka johdossa puuhaa laulajana Felix Perez. Neljän pariisilaismuusikon kokoonpano soittaa folkrockia omaan malliinsa ja tuloksena kuullaan heidän ensisinkkunsa Bye bye albumilta Keep it safe.

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä