Olet tässä

Viikon 4 / 2014 levyuutuudet

julkaistu 16.1. klo 10:13, päivitetty 16.1. klo 10:19
Heidi Pakarinen on "sun kuningatar".

Tangokuningatar Heidi Pakarisen uutuussingle 'Sun kuningatar' on yksi Yle Radio Suomen levyuutuuksista

Kuva: Mika Pohjonen

Tutustu Radio Suomen levyuutuuksiin

HEIDI PAKARINEN Sun kuningatar

Uuden vuoden alkajaisiksi on julkaistu tangokuningattaren toinen single Sun kuningatar.

- Oltiin puhelinyhteydessä Laitisen Kikan kanssa ensimmäisen levy-yhtiöpalaverin jälkeen ja meille syntyi ajatus varta vasten mulle tehdystä laulusta Helsinki-Lahti-moottoritien kiitäessä alla. Haluttiin jotain menevää ja hersyvää. Kikka työsti tämän hyvin pian ja todella onnistuneesti; juuri kuten sydänammattilaiset tekee. Petri Munckin kädenjälki loistavasta tuotannollisesta studiotyöskentelystä kuuluu myös, Heidi kertoo.

Kikka Laitisen (sävel ja sanat) ja Petri Munckin (sovitus) lisäksi laulun sävyistä vastaavat Robert Löflund ja Mikko Mäkinen (sovittajina molemmat).

SANI Versoava juuri

Sani tekee paluun soolouralle. Uuden sinkun Versoava juuri on säveltänyt Janne Saksa ja sanoittanut Topi Salmi.

-Versoava juuri on henkilökohtaisin kappale mitä olen ikinä laulanut. Viime vuodet ovat olleet vaiherikkaat niin hyvässä kuin pahassa ja oli äärimmäisen helppoa samaistua laulun tekstiin. Me elämme joka hetki osaksi sadun maailmassa, osaksi kuilun partaalla, Sani kertoo tarinaa laulun takaa.

Sanin edellisestä soololevystä on kulunut kuusi vuotta ja Aikakoneesta vielä kauemmin, joten uusi musiikki on enemmän kuin tervetullutta. Lisää on odotettavissa syksyllä, kun koko albumi ilmestyy.

JUKKA ÄSSÄ Pelastus

Suomenkielisellä popmusiikillaan valloittaneelta Jukka Ässältä ilmestyi vuodenvaihteessa uutta materiaalia. Edelliseltä albumilta Radio Suomessa on soinut tiuhaan Eläköön amatöörit! ja nyt on vuorossa näytepala helmikuun alussa julkaistavalta kakkosalbumilta Ihmisten jälkeen. Jukka Salminen on säveltänyt Mikko Valon tekstin ja levyuutuuksissa soi Pelastus.

Ihmisten jälkeen -albumilla Jukka Ässä on tehnyt irtioton paitsi debyyttilevystään, myös arjesta ja arkisuudesta. Mukaan on tullut tummempia sävyjä.

- Uudella levyllä meno ei ole rokimpaa, mutta se on rouheampaa, Jukka "Ässä" Salminen linjaa.

BRUCE SPRINGSTEEN This Is Your Sword

Viime vuosina Bruce on ollut kovin vaikuttunut kelttiläisyydestä ja sen kuulee…

Uusimalla High Hopes –albumillaankaan seikka ei jää salaisuudeksi, sen verran iloisesti laulussa This Is Your Sword hengaillaan banjon ja säkkipillin kanssa.

This is your sword on Springsteenin kahdeksannentoista studioalbumin ainoa raita, jossa rumpalin tehtävät sai Max Weinbergin asemesta veteraanimuusikko Josh Freese.

ROBBIE WILLIAMS Puttin’ on the Ritz

Robbie Williams ilottelee uudella Swings Both Ways albumillaan klassikoiden parissa. Duetointikavereina levyllä vilahtelevat Lily Allen, Michael Buble ja Kelly Clarkson.

Ylenpalttisen ylelliseen Ritz-hotelliin Robbie kuitenkin pyörähtää ilman partneria – ja päätyy Yle Radio Suomen ylevälle levyuutuuslistalle.

Laulun swingaava sävy on säilytetty varsin tarkasti ja Tacon 80-luvun alun discoversio hylätty historian pölyisimpien aarteiden joukkoon. Nyt soi puleerattu tanssilattia samoin kuin se on soinut jo yli 80 vuotta. Alkuperäinen versio laulusta kuultiin samannimisessä amerikkalaiselokuvassa vuonna 1930.

Vaan jotain ikuisesti muodikastakin laulussa yhä on. Jos ei muuta, niin se, että ”putting on the Ritz” –sanontaa voidaan hyvin käyttää erityisen muodikkaasta pukeutumisesta.

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä