Olet tässä

Viikon 52 / 2011 levyuutuudet

julkaistu 22.12.2011 klo 13:45
Muusikko Lassi Valtonen

Kuva: Sony Music Finland

Tutustu Radio Suomen levyuutuuksiin

LASSI VALTONEN Etsin kultaista keskitietä

Idols-kilpailun loppumetreillä jättäneen Lassi Valtosen ensialbumi Kukin tyylillään julkaistiin lokakuun lopussa. Joulukuun alkuun mennessä levy oli myynyt jo kultaa. Etsin kultaista keskitietä on Matti Johannes Koivun säveltämä ja sanoittama sekä Matti Mikkolan sovittama poiminta tuolta albumilta. Lassin levy on ehdolla myös Emma-gaalassa vuoden Pop-albumiksi. Emma-gaala 2012 palkitsee vuoden menestyneimmät artistit ja musiikkialan ammattilaiset tammikuun 20. päivä ja Lassi Valtosen kanssa vuoden Pop-albumi –tittelistä kisaavat Haloo Helsinki! –yhtyeen, Anna Abreun ja Chisun levyt. Emma-gaala nähdään suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa.

JAAKKO PESOLA Minut on sinulle tehty

Jaakko Pesola on helsinkiläinen laulaja, lauluntekijä ja kitaristi. Hänen laulunsa Meillä on kaikki ja Mihin elämäsi käytit ovat Radio Suomen kuuntelijoille ennestään tuttuja sävelmiä. Jaakon debyyttialbumi julkaistiin neljä vuotta sitten ja pian on vuorossa toinen levy. Minut on sinulle tehty esittelee tulevan albumin akustista puolta. Jaakon itsensä tekemän laulun sovituksessa soivat akustiset kitarat, mandoliini ja Kukka Lehdon soittama viulu.

MERVI KOPONEN Sinulla on toinen

Tangokuningattaremme, Mervi Koponen seilaa loppuvuoden laivakeikoilla. Tämän viikon uutuusbiisi Sinulla on toinen (radioedit) löytyy alkuperäisessä asussaan syyskuun lopulla julkaistulta Mervin esikoisalbumilta Jotain suurempaa. Nyt kappale on saanut uuden sovituksen. Laulun säveltäjä on Jonne Aaron, sanoittaja Vexi Salmi ja sovituksesta vastaavat Jyri Sariola ja Petri Ikkelä.

HEATHER NOVA Stop the Fire

Bermudalainen laulaja ja lauluntekijä, Heather Nova eli suurimman osan lapsuuttaan vanhempiensa, tv-reportterisisarensa Susannahin ja reggaelaulajaveljensä Mishkan kanssa 12-metrisessä, isän rakentamassa ”Moon” veneessä. Perhe seilasi Atlantin ja Caribian vesillä ja rannoilla. Kun kalastaja nyttemmin vei Heatherin jahdin hylylle, oli laulaja saapunut lapsuudenkotinsa ja -muistojen äärelle.

-En voi kuvailla sitä tunnetta. Kelluimme merellä kotini yllä ja näin sen haaksirikkoutuneena meren pohjassa, sanoo Heather.

Kalastaja sukelsi hylylle ja toi tullessaan jahdin kompassin. Näin kompassi löysi tiensä kotiin.

-Palasin lapsuuspäivien muistoihin. Niiden päivien magiikkaan, jolloin elimme vanhempiemme unelmassa – siinä, jonka takia he olivat riskeeranneet paljon.

Kun muistot nousivat mielen pintaan, ne toivat tullessaan myös Heatherin kahdeksannen studioalbumin laulut. Stop the Fire on näyte levyltä 300 Day’s at Sea.

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä