Olet tässä

Viikon 5 / 2014 levyuutuudet

julkaistu 23.1. klo 08:38
Katri Ylanderin ja Matti Salovaaran Oodi soi levyuutuuksissa.

Kuvassa Katri Ylander ja Matti Salovaara

Kuva: Katri Tamminen

Tutustu Radio Suomen levyuutuuksiin

KATRI YLANDER Oodi

Monet muistavat Katri Ylanderin Suomen Idols –kisasta vuodelta 2005. Hän jäi tuolloin Ilkka Jääskeläisen Idoli-prinsessaksi.

Kolmen vuoden hiljaiselon jälkeen Katri on nyt tehnyt uutta musiikkia Yksinäisen yhtyeen-nimisen yhtyeen kanssa. Yksinäinen yhtye in yhtä kuin Matti Salovaara ja tältä kaksikolta julkaistiin syksyllä albumillinen lauluja. Uusi maa on albumin nimi ja sen kaikki laulut ovat Matti Salovaaran ja Katri Ylanderin omaa käsialaa.

Albumi kertoo astumisesta uudelle maaperälle elämässä. Levyllä käsitellään mm. muutosta ja kehotetaan ihmistä tarkastelemaan muutakin kuin ulkoisia näkyviä asioita ja tapahtumia ja menemään pintaa syvemmälle. Nyt levyn lauluista Oodi on saatettu uuteen kuosiin ja laulun power mixaus soi Yle Radio Suomen levyuutuuksissa.

PUHURI Sinä puhut

Puhuri on modernia suomirokkia soittava helsinkiläistrio, Lauri Schreck (laulu ja kitara), Timo Luukkonen (basso) ja Petri Kentala (rummut). Lauluissaan Puhuri haluaa välittää tuntojaan rakkaudesta ja sen kaipuusta. Puhurin musiikki on tarinoita ennen Idolsia kasvaneiden sukupolvien elämästä.

Yhtyeen ensisinkun Sinä puhut on tuottanut PMMP-basisti Juho Vehmanen. Lisää Puhuri-yhtyeen musiikkia on luvassa koko albumillisen verran vielä kevään kuluessa.

EINI Palanen onnea

Einin uusi albumi Vähän kipeää julkaistaan Ystävänpäivänä, mutta makupala on jo tarjolla. Palanen onnea on Ressu Redfordin säveltämä ja Iskelmäprinssi –elokuvasta tutun ohjaajan, viime elokuussa pitkään sairauteen menehtyneen Juha Tapanisen sanoittama laulu.

- Palanen onnea on tarina ihmisestä, joka etsii onnea sitä löytämättä. Hän on väsynyt tapaan elää, jossa vietetyn yön tapahtumat pitää häpeillen unohtaa. Hän ei suuria toivo, vain palasen onnea, että voisi vielä sunnuntaiaamunakin rakastaa, kertoo Eini.

U2 Ordinary Love

U2:n Ordinary Love on tehty vast'ikään edesmenneen Nelson Mandelan kunniaksi ja se soi myös elämäkertaelokuvassa Mandela: Long Walk to Freedom.

Tämä laulu on U2:n ensimmäinen sitten vuoden 2010 ja se julkaistiin vajaata viikkoa ennen Mandelan menehtymistä. Laulu voitti 2014 Golden Globe-palkinnon Best Original Song –sarjassa ja se on juuri saanut myös Oscar-ehdokkuuden samassa sarjassa, jonka viime vuonna voitti Adelen laulama 007-hitti Skyfall.

ANDREA BOCELLI Senza fine

Andrea Bocellin viimeisimmältä albumilta Love in Portofino löytyy myös vanhan herran, genovelaislaulaja Gino Paolin alunperin esittämä 60-luvun alun suuri italialaishitti Senza fine. Vaikka alkuperäisesityksessäkin laulajan taustalla soi suuri orkesteri, oli sen merkitys tuolloin pienempi kuin nyt, Bocelli-versiossa, jossa William Ross johtaa suurta sinfoniaorkesteria. David Fosterin sovituksen mukaisesti sävelmässä soivat nyt myös haikea haitari ja helkkyvä akustinen kitara. Tarjolla on siis klassikko eilistä kunnioittaen, mutta uusin sävyin.

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä