Olet tässä

Viikon 6 / 2014 levyuutuudet

julkaistu 30.1. klo 09:09, päivitetty 31.1. klo 07:43
Anna Kokkonen on monitaitoinen nainen.

Anna Kokkonen on viikon tulokas.

Kuva: Jarkko Kokkonen

Tutustu Radio Suomen levyuutuuksiin

ANNA KOKKONEN Veljeni

Esittelyvuorossa on viikon tulokas: Anna Kokkonen, helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä.

Anna on tehnyt suomenkielisiä folk-henkisiä kappaleita ja soittanut niitä yhdessä akustispainotteisen bändinsä kanssa vuodesta 2009 lähtien. Annan kappaleet käsittelevät selviytymistarinoita, satumaailmoja, arkipäivän sankareita sekä kaipuuta ihmisen perimmäiseen hyvyyteen.

Monipuolinen musiikintekijä säveltää, sanoittaa ja tuottaa musiikkinsa valtaosin itse, sen lisäksi että laulaa ja soittaa kitaraa. Hänellä on takanaan sekä pop-, jazz- että klassisia lauluopintoja ja hän on valmistunut Pop & Jazz -konservatorion musiikkiopistopuolelta pääaineenaan sähkökitara.

Annan esikoisalbumin nimi on Salainen puutarha. Siltä poimitulla Veljeni -laululla Anna debytoi Radio Suomen levyuutuuksissa.

SUVI TERÄSNISKA Pohjantuuli

Suvi Teräsniska on kaikkien aikojen kahdeksas suomalainen artisti, joka on saman vuoden aikana noussut kahdella levyllä albumilistan ykköseksi. Ensin tuli Yö-tribuutti Hän tanssi kanssa enkeleiden ja sitten Pohjantuuli, jolla Suvi jälleen kolkuttelee musiikkigenrerajoja. Nimikappaleessakin kuuluu kansanmusiikin kaikuja. Albumin erityispiirre on naissanoittajien vahva mukanaolo: suuri osa kappaleista on lähtöisin naisten kynästä. Näin myös nimikappaleessa Pohjantuuli, jonka sanoituksen on tehnyt Nina Granrot.

- Uudella albumillani on paljon elämänmyönteisiä lauluja, joissa on toivoa, kajoa ja hyvää energiaa, Suvi kuvailee.

LAURI TÄHKÄ Orjanruusu

Lauri Tähkä julkaisi uuden sinkun Hurmaan -albumiltaan. Albumin myynti ylitti muutamassa päivässä platinarajan. Uusi irroitus Orjanruusu käsittelee tekstissään suhteesta lähtemisen vaikeutta.

- Orjanruusun tekstiaihe on monelle varmasti tälläkin hetkellä kovin ajankohtainen. Orjanruusu -laulun päähenkilö tietää jo oikeat vastaukset, mutta lopullisen lähdön päätös on vielä jotenkin vaikeaa ja täydellistä uskallusta lähtemiseen ei ole. Monestihan ajattelemme sitten jälkikäteen, että miksi en lähtenyt jo paljon paljon aiemmin, kertoo Lauri laulustaan.

JAMES BLUNT Heart To Heart

James Bluntin neljänneltä, Moon Landing –albumilta on nostettu esiin uusi singlelohkaisu Heart To Heart.

James Blunt sanoo palanneensa albumillaan uransa indie-juurille ja herkuttelevansa vanhanliiton nostalgisella meiningillä. Kaikki on yksinkertaistettu sävelmistä sovituksiin ja sanoituksiin eivätkä levyä tehtäessä ole lauluaja-lauluntekijän mielessä siintäneet kymmenien tuhansien massiiviset stadionkeikat.

- En tavoittele uudelleen sellaista supersuosiota kuin vuonna 2005 tuli laululla You’re Beautiful. Kunhan teen. Teen henkilökohtaista ja intiimiä musiikkia, sanoo Blunt.

ROD STEWART Cant’t Stop Me Now

Ensi vuonna seitsenkymppisiään juhliva brittipoppari on yhä voimissaan. Raspikurkun uusinta tuotantoa edustava Can’t Stop Me Now on nostalgiselta kuulostava pop-poiminta miehen viimeisimmältä Time –albumilta.

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä