Esitetty: 29.08.2006 | Päivitetty: 30.08.2006 Juontajat: Salla Paajanen ja Pasi Toivonen | Tuottaja: Reeta Kivihalme
Toimittaja: Ami Assulin Ennen oli kussakin koulussa ja päiväkodissa oma keittiö ja oma keittäjä. Nykyaikaa sellainen ei enää ole. Moderni kunta ulkoistaa ateriapalvelunsa. Kodinomaisuus on vaihtunut tehokkuudeksi ja pienistäkin ruokailijoista on tullut asiakkaita. Näin on tehty ainakin Tampereella. Täällä kaupungin padat, kattilat ja keittäjät on keskitetty yhteen isoon Tampereen Ateriaan, josta tulee liikelaitos vuoden lopulla. Tampereen Ateriaa on syytetty siitä, ettei ruoka riitä, että valmisruokaa ja lisäaineita on liikaa ja, että allergikot ovat saaneet väärää ruokaa. Henkilökuntaa on vähennetty ja palkkoja alennettu, mutta säästöjä ei ole toistaiseksi syntynyt. Toimittajamme Ami Assulin lähti tutkimaan uutta ruuanlaiton mallia - vähän niin kuin keittiön kautta.
[Takaisin] | ||||