Esitetty: 04.12.2007    |   Päivitetty: 05.12.2007
Juontajat: Pasi Toivonen ja Salla Paajanen    |   Tuottaja: Reeta Kivihalme

   Eläinaktivisti tapasi broileritilan emännän
Julma totuus: eläinaktivistin mukana broilertilalla

Toimittaja: Ami Assulin, Heta Mäkelä, Juha Granath

Me suomalaiset syömme yhä enemmän lihaa. Ja kaikkein eniten broilerinlihaa, keskimäärin 14 kiloa vuodessa.
Luotettava ja turvallinen kotimainen ruoka joutui viime viikolla outoon valoon, kun eläinaktivistit julkaisivat sikaloissa ja kanaloissa salaa kuvattua materiaalia. Kevyen kanasalaatin taustalla hurisevatkin hallirakennukset, joissa kuolemaa tuotetaan liukuhihnalla.
Keskustelu käy kuumana, mutta kiistan varsinaiset osapuolet ovat seurustelleet lähinnä viranomaisten kautta. Me lähdimme eläinaktivistin kanssa sinne, missä broileri kasvaa - eli tapaamaan tuottajaa.
Valitettavasti tässäkin jutussa on kuvia, jotka saattavat järkyttää herkkiä katsojia.



[Takaisin]

 

[ Ohjeita videoiden katsomiseen ]