Akuutti – Ruoka on lääke -sarja 30.11.2010

Hirvenlihapihvit

500g hirven jauhelihaa
1 muna
6 murskattua katajanmarjaa
reilu nippu tuoretta timjamia
paistettuja kanttarelleja
1 hienoksi raastettu sipuli
3 rkl oliiviöljyä
1 maustemitta suolaa ja pippuria, tai maun mukaan

Sekoita ainekset lihaa ja öljyä lukuun ottamatta, ja sekoita kaikki sitten jauhelihaan. Tee taikinasta pihvejä, ja paista ne kypsiksi voidellulla uunipannulla 200-asteisessa uunissa. Voit kääntää pihvit välillä.

Porkkana- ja bataattilisuke

1 suuri bataatti
2 suurta porkkanaa
1 punasipuli
3 cm inkivääriä leikattuna ohuiksi siivuiksi
suolaa

Leikkaa kuoritut porkkanat ja bataatti noin puolen cm:n paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa kuorittu sipuli suuriksi lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla, ja laita siihen ensiksi inkiväärisiivut. Lisää sitten porkkanat ja bataatti. Ruskista kannen alla heikolla lämmöllä, kunnes bataatti tuntuu hieman pehmeältä, 10-15 minuuttia.