yhteystiedot
 työryhmä
 toimittajat
 historiaa
 koulutus
   
   
 tämä on basaari

 

Basaari-ohjelmasarja dokumentoi Suomeen muuttaneiden elämän arkea ja juhlaa. Ohjelmia esitetään maanantaisin ympäri vuoden TV1:ssä. Katsojia on jo yhteensä yli 20.000.000.

Vuonna 2001 omatuotantoisten Basaarien tekijöistä on jo yli puolet maahanmuuttajia ja sama tahti on jatkunut tänäkin vuonna. Olemme halunneet ohjelmien tekijöiksi ihmisiä jotka elävät kuvaamiemme kulttuurien sisällä. Olemme järjestäneet kaksi pitkää kurssia kouluttaaksemme maahanmuuttajatekijöitä tv-ohjelmatuotannon tuntijoiksi. EBU-yhteistyönä vuosittain Euroopan puitteissa tartumme koko maanosaamme koskettaviin kysymyksiin. Vuonna 2002 keväällä yhteistyönä perehdymme romanien kysymyksiin ja elokuussa koko kuukauden pohdimme islamofobian näkökohtia koko Euroopan näkökulmasta.

Basaarin työryhmään kuuluvat vakituisena tuottajana Seppo Seppälä, kuvaussihteeri Anni Heiskanen, tuotantopäällikkö Minna Tienhaara, kuvaaja Taisto Lapila, leikkaaja Sanna Liinamaa ja suuri joukko vakituisia freelancer-toimittajia, pisimpään mukana olleena mainittakoon Michelle Sujballi. Tavoitteemme on kasvattaa maahanmuuttajatekijöiden joukkoa mahdollisuuksien mukaan.

Basaari-työryhmä on etsinyt uusia työtapoja ja joustavuutta, tekemisen ja innostuksen meininkiä. Olemme hankkineet toimituskohtaiseen käyttöön dv-kameroita äänityskalustoa ja Fast 601 leikkaamon.