kehitysapu

Miten Tansaniassa rikastuu?

Kun kehitysavusta on jälleen kiistelty, niin mieleeni tuli taksinkuljettajan kanssa käymäni keskustelu kevättalvisella Tansanian matkallani 2010. Kysyin yksinkertaisesti, että mitenkä täällä köyhässä maassa rikastuu? Tansanian valtion budjetista noin 40 prosenttia tulee eri kanavia pitkin kehitysavuista. Niiden poistaminen tai nopea, suuri leikkaus johtaisi taloudelliseen katastrofiin arvaamattomin seurauksin. Siinä ollaan kuin varis tervatulla sillalla puolin ja toisin.

Tansanian metsät hiiltyvät

Sieraimissa tuntuu aina lievä savun haju, kun ohitan tansanialaisia kyliä matkalla Dar Es Salaamista etelään. Savu lähtee Tansanian metsien pääasiallisesta tuotteesta hiilestä. Yli 90 prosenttia energiantarpeesta tyydytetään puuhiilellä ja polttopuulla. Hiiliä käytetään ruoan valmistamiseen niin paljon, että maan metsävarat vähenevät.

Turisti pulassa Afrikassa UM:n määräysten takia

Haluaisinpa nähdä sen konsuliasioista päättaneen ulkoministeriön virkamiehen ilmeen, kun hänelle itselleen ulkomailla pulaan joutuneena ei anneta kohdemaassa päivystävän konsulivirkamiehen kännykkänumeroa. Suosittelen kokeilemaan palvelua täällä Tansaniassa tai missä muualla maailmassa tahansa. Hätätapauksissa virka-ajan ulkopuolella voi soittaa numeroon +358-9-1605 5551 (Suomen ulkoasiainministeriö).
To 23.10.2008 @ 10:44Kati Juurus

Ministerin mielenkiintoinen tiedotuspolitiikka

Osallistuin keskiviikkona varsin poikkeukselliseen ministeri Paavo Väyrysen tiedotustilaisuuteen. Tilaisuudella oli kaksi aihetta. Toinen oli kutsun mukaan tämä: ”ministeri Väyrynen kommentoi viime viikkoisen Namibian matkan valossa YLE:n MOT-ohjelman 6. lokakuuta esittämiä väitteitä liittyen EPA-kauppasopimuksiin sekä Namibian ja Suomen välisiin suhteisiin.”  
Subscribe to RSS - kehitysapu