Neuvostoliitto

Ke 02.10.2013 @ 15:57Piia Latvala

Olitko lapsena salakuljettamassa Raamattuja Neuvostoliittoon?

Olitko lapsena mukana salakuljettamassa Raamattuja Neuvostoliittoon? Haluaisimme kuulla kokemuksistasi. Minkälaista oli olla mukana matkalla, jonka merkitystä et ehkä itse ymmärtänyt, vaikka erikoisen tunnelman aistitkin? Miltä Neuvostoliitto näytti lapsen silmin? Haluamme kuulla muistojasi!
Ke 25.09.2013 @ 17:01Piia Latvala

Raamattukuriirit - salakuljetusseikkailu itään ja takaisin

Suomesta on salakuljetettu itärajan ja Suomenlahden yli milloin mitäkin. Raamattuja salakuljetettiin Suomesta Neuvostoliittoon yli kaksikymmentä vuotta. Kirjoja vietiin rautaesiripun taakse miljoonia kappaleita 1960-luvulta alkaen. Yksi piilotti muutaman kirjan auki raksittuihin lapikkaiden varsiin. Toinen lastasi tuhansia kirjoja rakennustarvikkeiden ja talopakettien sekaan. Mikä vimma sai lähtemään kuriirimatkalle itään? Mitä salakuljetusmatkoilla tapahtui?
Pe 11.11.2011 @ 15:26Elina Yli-Ojanperä

Brežnevin hautajaisissa meidän ope itki

Muistatko ajan, kun tuolit kannettiin jumppasaliin ja koko koulu katsoi hiihtokisoja rullakossa olevasta tv:stä? Entä muistatko, kun tuo tv-rullakko raahattiin omaan luokkaan ja katsottiin Koulu-tv:tä? Jos olit tokalla minun luokallani, saatat muistaa, kun luokassa sammutettiin valot ja hiljennyttiin katsomaan Brežnevin hautajaisia. Ja ope itki.
Subscribe to RSS - Neuvostoliitto