työelämä

KKO pelasti kuluttajaviraston sukupuoleen perustuvalta syrjinnältä

Kun nykyisin ollaan kovin tarkkoja sukupuoleen kohdistuvasta syrjinnästä, niin tämä on kummallinen tosikertomus millä perusteella korkein oikeus kumosi 1996 alempien oikeusasteiden mielestä miestä syrjivän ratkaisun valittaessa toimittajaa Kuluttaja – lehteen. Jos korkein oikeus ei olisi tullut apuun, niin kuluttajavirasto ja sen lehti olisivat joutuneet hyvin kiusalliseen asemaan, kun mukana oli myös ripaus miestä koskevaa ikäsyrjintää.
Ti 01.02.2011 @ 10:14Eve Mantu - siis hetkinen, mikäs tää juttu olikaan

Monisählääjäsuomalaisen huoneentaulu

Kasvatustieteiden professori Juha T Hakala kirjoittaa kirjassaan Pakattu aika: "Suuri osa päivästäni kului sen ihmettelemiseen, mitä ihmettä olenkaan tekemässä. Keskittymiskykyni alkaa, nähkääs, olla kateissa. Osan päivästä vastailin (hosuen) sähköpostiviesteihin, joihin oli aivan pakko vastata. Väliajat väänsin niska jäykkänä "projektia", jota laskin tehneeni pienin annospaloin pari kolme kuukautta." What´s wrong with this picture?
Ma 11.01.2010 @ 15:17Kati Juurus

Reilua etnoruokaa?

Toimittaja Kati Juurus ryhtyi tutkimaan työoloja Helsingin nepalilaisissa ravintoloissa. Edessä oli kuitenkin Himalajan korkuinen muuri: kukaan ei halunnut valittaa tylyä kohteluaan julkisuudessa. Mutta tilalle löytyi kiinalaisia ja muita aasialaisia ravintolatyöntekijöitä, joiden mitta on täysi. Suomalaisella työlainsäädännöllä pyyhitään monissa ravintoloissa lattiaa.
Subscribe to RSS - työelämä