Skip navigation.
Home

Johtavatko meitä seniilit vai röyhkimykset?

En ole koskaan ollut töissä paikassa, jossa jossain vaiheessa pikkujouluja ei alettaisi haukkua ainakin jotakin pomoa selän takana. Se kuuluu pomon hommiin, kuten myös hännystelijöiden kestäminen. Ihminen on hierarkkinen eläin; toiset seuraavat ja toiset johtavat. Mutta onko valtaa aina viisasta antaa niille, jotka sitä eniten haluavat?
Nykyään on muodikasta vannoa demokraattisen ja avoimen johtamiskulttuurin nimeen ja hakkua vanhaa sanelukulttuuria.

Entinen Ylepomo Jungnerin Mikke meni niin pitkälle, että poisti ensitöikseen työhuoneestaan
oven aloittaessaan demareiden puoluesihteerinä. Itseäni ainakin ärsyttäisi, jos kuka tahansa aikavaras voisi rynnätä sisään ja katkaista tärkeän Facebookissa ja iltapäivälehtien sivuilla surffailemiseni. Mutta ymmärrän pointin; avoimuus ja keskustelu on tärkeää. Mutta, miten sellainen sitten näkyy kriisitilanteissa? Tarkoittaako se myös sitä, että vastuu on kaikilla. Eli ei siis kellään.

Tänään keskustelimme siitä, että minkälainen on hyvä pomo. Mirkku Kullberg johtaa Artekia ja Juhani Ollila on johtavana psykologina Työterveyslaitoksessa. Juhani Ollila on testannut paljon johtotehtäviin hakevia, ääriesimerkkinä sellaisia, jotka lähtevät napajäätiköille ääriolosuhteisiin. Vaikka voisi luulla päin vastoin, siinä hommassa ei kuulemma saa olla liian kova riskinottaja.

Hyviä ja huonoja pomoja

Hyviä ja huonoja johtajia sekä siltä väliltä työelämässä löytyy. Usein toimittajien kiinnostus kohdistuu HYPE-firmoihin, joissa työ tuntuu olevan jatsia ja jatkuu vuorokauden ympäri. Tavalliset yritykset, joiden varassa Suomen hyvinvointi on, ovat niin tylsiä, jolleivat ne saavuta poikkeuksellista menestystä.

Kun kokemusta ehtinyt kertyä konkreettisesti erilaisista johtajista niinpä pitäisin hyvän johtajan tunnusmerkkeinä erinomaista organisointikykyä ja sitä että saa porukan mukaansa ts. osaa motivoida heidät. Lisänä liiketoiminnan osaaminen, laaja näkemys ja luotettavuus.

Toimarilta vielä pitää edellyttää kovuutta lähimpiin alaisiinsa nähden. Jos asiat ei suju, niin henkilö vaihtoon. Pahin virhe on suosia kavereita tai viivytellä tässä. Usein on nähty että johdon kyvyttömyys johtaa yt:hen ja henkilöstön irtisanomisiin.

Liiketoiminta on tänään todella aikaisempaa raaempaa. Kovassa kilpailussa tuotteen tai palvelun alhainen hinta ratkaisee. Laatua asiakkaat varmistavat kovilla sanktioilla. Siksi johdon osaamiselle kohdistuu yhä kovemmat vaatimukset.

ent. pääluottamusmies

Bussipysäkiltä työntekijöitä

Omassa työpaikassani ylimmän johdon kommentti työntekijöistä ja heidän ammattitaidoistaan oli "bussipysäkeiltä riittää tulijoita" näin toki varmsti onkin mutta jokaisen yrityksen nettisivuilta löytyvät höpötykset siitä miten työntekijät ovat tärkeitä ovat todellakin vain höpötystä. Lähiesimies on kaikkein tärkein, vaikka he eivät millään tavalla pysty vaikuttamaan esim. työn organisoitiin.

Isossa konsernissa organisaatiomuutoksia tehdään siihen tahtiin ettei muutoksien seuraksista tiedä kukaan, jos edes kiinnostaa.

Itselläni on vuoden aikana esimies vaihtunut neljä kertää - vielä ehtii vuoden loppuun on vielä monta kuukautta - ja jokaisen kanssa on käyty "tutustumiskeskustelut".

Hyvä asia on ollut se etten ole enää millään tavalla sitoutunut tehtävääni enkä myöskään yritykseen eli perheeni on voittanut - ja hyvä niin!

Julkisella puolella pomot

Julkisella puolella pomot valitaan etenkin merkittäville paikoille yleensä puoluepoliittisin perustein. Tästä käytännöstä tuskin koskaan päästään kokonaan eroon. Hyviä pomokanditaatteja (jotka eivät ole poliittisesti sitoutuneita) jää rannalle soittelemaan. Lisäksi monet eivät edes hae paikkaa, koska tietävät etukäteen lopputuloksen. Näin me saamme enempi tai vähempi hyviä pomoja.

Hyvää keskustelua!

Varsinkin Mirkku Kullbergin ajatukset kiinnostivat. Minulla on tilanne, että olen etsimässä uutta työpaikkaa 5 kk työskentelyn jälkeen. Huono johtaminen ja sekavat käytännöt työnantajan puolella ovat ajaneet tähän pisteeseen, vaikka työt aloitaessa tulin hommiin pitkäjänteisellä ja sitoutuvalla asentella.

Uusin jakso tulossa iTunesiin?

Tässä elämä menee ihan pois raiteiltaan kun uusin jakso ei löydy iTunesista.