2002  Kesäkuu   Heinäkuu   Elokuu 


KURT JA COURTNEY

Kun Nirvana-bändin solisti, Kurt Cobain, löydettiin kuolleena kodistaan 8.4.94, alkoi huhumylly pyöriä: Cobainin todettiin ampuneen itsensä 5.4., ja monet epäilivät hänen vaimonsa, Courtney Loven, murhanneen miehensä.

Ohjaaja Nick Broomfeldin piti ensin tehdä elokuva Cobainista, mutta haastateltavien myötä elokuvan polku johdatteli hänet enemmänkin toinen toistaan persoonallisimpien tyyppien kavalkadiin. Cobainin Mary-täti on hellä ja lojaali Kurtille, joka oli rokkari jo kaksivuotiaana ja joka reilut parikymmentä vuotta myöhemmin mullisti 90-luvun rockin Nirvana-yhtyeen lauluntekijänä ja solistina.

Haastateltavien joukkoon ovat mahtuneet mm. entinen tyttöystävä, olueenmenevä punklaulaja, jolle Courtney olisi luvannut miehensä tappamisesta 50 000 dollaria, Courtneyn isä, Cobainin hyvä ystävä ja Courtneyn palkkaama yksityisetsivä. Sinnikäs Broomfeld yrittää saada haastattelun myös Courtneyltä.

Kurt Cobain oli kuollessaan 27-vuotias, Kurtin ja Courtneyn tytär, Frances Bean, oli tuolloin vasta reilut puolitoistavuotias. Veikö heroiini Kurtin? Oliko Courtney sekaantunut murhaan? Oliko kuuluisuuden hinta liian kova? Rocklegendan kuolemaa varjostaa edelleen epäselvyyksien vyyhti.

Ohjaaja: Nick Broomfield
Tuotanto: Lafayette Film, USA, 1998

[Takaisin]