2003  Tammikuu   Helmikuu   Maaliskuu   Huhtikuu   Toukokuu 


PAHOLAISEN LEIKKIKENTTÄ

(Devil's Playground)

Harvinainen dokumentti amish-nuorten elämästä. Omissa yhteisöissään eläville amisheille ulkopuolinen maailma on paholaisen leikkikenttä. Amish-nuorten täyttäessä 16 vuotta heillä on kuitenkin oikeus tutustua tähän autojen, sähkön, alkoholin, muodin ja seksin maailmaan. Kuten muutkin, myös Faaron ja Velda tekevät tämän koetusajan aikana päätöksensä siitä, millaisen elämän he valitsevat. Winner Grand Prize and Documentary Category of the 2001 AFI DVCAM

Ohjaaja Lucy Walker
Tuotanto Stick Figure Productions, USA, 2001

Kuva: Lucy Walker



JULKISET KULKUSET II

Suomalainen Housut pois -ryhmä koottiin neljä vuotta sitten rovaniemeläisistä työttömistä miehistä. Ryhmästä tuli kuuluisa, mutta kovaa nostetta seurasi raju pudotus. Mitä miehille kuuluu vuonna 2002?

Ohjaaja Sakari Rimminen ja Timo Vähämäki
Tuotanto First Unit Oy, 2002.

Kuva: kuvanauhalta



MIINAVAARA + JÄLKIKIRJOITUS

Lasse Naukkarisen ohjaama poikkeuksellisen intiimi, rohkea ja epäta- vanomainen dokumenttielokuva Miina Äkkijyrkästä. Jälkikirjoitus kertoo, mitä Miinalle on viimeisen vuoden aikana tapahtunut. Tuotanto Ilokuva Oy, 2002

Kuva: TV2 Tiedotus



VELJENI PETER

Ohjaaja Luke Holland seurasi viisi vuotta veljensä Peterin kamppailua syöpää vastaan. Lopputuloksena on dokumenttielokuva, joka kertoo enemmän elämästä kuin kuolemasta.

Tuotanto ZEF Productions, Englanti, 2001

Kuva: ZEF



SADDAM JA KURDIT

Suomessa asuvan Gideon Gitain dokumentti Kurdistanista. Saddam Hussein on tappanut Irakissa neljännesmiljoona kurdia ja suurin osa Pohjois-Irakin kurdi-kylistä on tuhottu. Ohjaajan vierailun aikana kurdit nauttivat siellä hauraasta rauhasta, muistavat kuolleitaan ja toivovat parempaa tulevaisuutta.

Tuotanto GIG Films Oy, 2003

Kuva: Gideon Gitai



NÄE MITÄ TAPAHTUU

(See What Happens - The Story of DA Pennebaker and Chris Hegedus)

Dokumenttielokuvan legendaarinen aviopari DA Pennebaker ja Chris Hegedus on kuvannut aikaamme lähes kolmekymmentä vuotta. En-simmäistä kertaa he itse ovat nyt kuvauksen kohteina. Avioparin elämästä kertovassa dokumentissa on näytteitä lukuisista klassikoista; mukana ovat mm. Kennedyt, Mick Jagger, David Bowie ja tämän ajan internet-yrittäjät.

Ohjaaja Gerold Hofmann
Tuotanto Filmvergnuegen, Saksa, 2002

Kuva: filmvergnuegen GmbH, Dan Cappellazo

www.filmvergnuegen.com


SARASTUS

"Elin pitkään kuin sumussa, suruvaipan ympäröimänä". Kahdeksan suomalaista kertoo heille rakkaimman ihmisen, oman aviopuolison kuolemasta - ja surusta selviytymisestä.

Ohjaaja Pekka Uotila
Tuotanto Millennium Film, 2002

Kuva: Pekka Uotila



KOODI - Linuxin tarina

Linus Torvalds on eräs maailman tunnetuimmista suomalaisista. Häneen samaistetun Linux-järjestelmän takaa löytyy kuitenkin laaja ja kirjava joukko ihmisiä.

Ohjaaja Hannu Puttonen
Tuotanto Making Movies, 2001

Kuva: kuvanauhalta



ULJAAN MAAILMAN PIONEERIT

(Victoria Express)

Dokumentti kolmesta 1800-luvun visionääristä, joiden ajatukset ovat vaikuttaneet ajatteluumme. Ohjelma kertoo Benthamin hyödylli-syysopista, Babbagen tietokoneesta ja Galtonin rotuhygieniasta.

Ohjaaja Henry Colomer.
Tuotanto Ideale Audience, Ranska, 2000

Kuva: TV2 Tiedotus