2003  Kesäkuu   Heinäkuu   Elokuu 


Elokuvahullut

Keskiviikkona 21.7.2004 TV2

Elokuvaa koko elämä

Jotkut ihmiset eivät tyydy vain harrastamaan elokuvia, vaan heille elokuvista tulee tärkein osa elämää. Tämä elokuva kertoo viiden newyorkilaisen intohimoisen elokuvahullun elämäntavasta.

Dokumentti seuraa kutakin harrastajaa heidän päivittäisissä toimissaan, ja heitä haastatellaan ja kuvataan niin elokuvateattereissa kuin kodeissaankin. Työssäkäyntiin ei ole aikaa, ja toimeentulo saattaa olla varsin niukkaa. Elokuvakuluista ei kuitenkaan tingitä, vaikka ruumiin ravinto saattaa käytännöllisesti katsoen olla ensi-illoissa tarjottavien pikkupalojen varassa.

Millaista on elämä, kun se on pelkkää elokuvaa? Nämä inhimilliset elokuvien hakuteokset katsovat kahdesta viiteen elokuvaa päivässä eli 600 tai jopa 2000 elokuvaa vuodessa, ja näytöksestä toiseen kiidetään vaikka taksilla halki kaupungin. Elokuvahullujen ihmissuhteet kaventuvat, sillä heillä on meneillään ikuinen romanssi James Deanin, Audrey Hepburnin tai jonkun muun elokuvatähden kanssa.

Elokuva kertoo intohimoisten elokuvaharrastajien elämäntavasta sekä elokuvasta ja sen lumosta - mutta myös pakkomielteestä, joka ei anna tilaa muille elämän alueille tai ihmissuhteille.

Elokuvan ovat ohjanneet Angela Christlieb ja Stephen Kijak. Tuotanto Hanfgarn&Ufer, Saksa, 2002.

Kuva: Hanfgarn & Ufer



[Takaisin]