2004  Kesäkuu   Heinäkuu   Elokuu 


Lastentarha

Keskiviikkona 7.7.2004 TV2

Miltä tuntuikaan rakastua lapsena?

Lasten maailma on toisinaan raadollinen. Pienten tulee koko ajan taistella paikastaan: Pääsenköhän tänään yhteisiin leikkeihin mukaan? Onkohan joku saanut hienon lelun, johon muut eivät saa koskea? Saankohan tänään ystäviä?

Kyse on kuitenkin muustakin kuin ystävyydestä. Jo lastentarhaikäisten leikit voivat sisältää romantiikkaa ja synnyttää syviä tunteita. Puhutaan rakkaudesta. Puhutaan kaipuusta. Kosketaan.

Kakkosen Olipa kerran lapsi -teemassa nähdään valloittava elokuva pikku Katyasta, joka on silminnähden rakastunut Sashaan. Muut leikkivät nukeilla tai pelaavat lautapelejä. Katya ja Sasha suunnittelevat häitä.

Nuoren parin onni alkaa kuitenkin rakoilla. Sasha puhuu ystävyydestä toisen tytön, Mashan kanssa. He päättävät, etteivät ole enää koskaan Katyan ystäviä. Tyttö on murheellinen. Hän yrittää kääntää rakkaansa pään. - Älä mene, Sasha! Mutta Sasha pitää päänsä. - Sasha, ole mun kaveri! tyttö anelee. - Meillä ei ole mitään puhumista, on tiukka vastaus.

Katyan olo tuntuu kurjalta. Kyynel valuu poskelle. - Sashaako sinä kaipaat? - Niin.

Venäläisen mestariohjaajan Victor Kossakovskyn elokuva Lastentarha on koskettava tarina pikkuihmisten arkipäivästä. Se heijastelee niitä samoja ongelmia, joihin törmäämme aikuisten maailmassa. Kuka tykkää kenestäkin? Kuka saa koskea ja ketä? Lapset näyttävät sen avoimesti.

Tuotanto Sreda Film GmbH, Saksa 2000

Kuva: Sreda Film Gmb



[Takaisin]