2005  Syyskuu   Lokakuu   Marraskuu   Joulukuu 


Älkää peljätkö

Länsimainen ihminen on maallistunut. Turvallisuuden unelma on rahassa ja materiassa. Hengellisyys on unohtunut, ja kristillisen maailman kirkot ammottavat tyhjyyttään. Ihminen kaipaa sisimpäänsä hengen ravintoa. Karismaattinen herätys vastaa aikamme haasteeseen antamalla vapaamman muodon kommunikointiin Jumalan kanssa. Karismaatikot pitävät raamattua ihmisen käyttöohjeena ja uskovat armonlahjojen toimivan edelleenkin.

Evankelis-Luterilaisen kirkon Pastori ja Teologian tohtori Markku Koivisto sairastuu syöpään ja kokee ihmeparantumisen. Hän parantuu ja saa Jumalalta tehtävän profetiassa perustaa herätysliike Nokialle, jonka kautta herätys leviää koko maailmaan. Raamatun ihmeisiin uskoen Markku Koivisto tovereineen yrittää herättää henkiin hukkuneen pojan. Piispa laittaa Markun virkavapaalle.

Armeijan hävittäjiin salaisia tietokoneohjelmia tekevä insinööri Riku Rinne näkee nuorten pahan olon ja menee heidän luokseen kitaroineen. Hän kokee tehtäväkseen auttaa nuoria ja lapsia pois huumeista ja saatananpalvonnasta. Insinöörin työt jäävät ja Riku toimii Nokian herätysliikkeen seremoniamestarina, ja saa ihmiset musiikillaan hurmokseen kokouksissa.

Uskonsa puolesta kiusattu huippu-urheilija nuorukainen, Arto Paloheimo tulee 18-vuotiaana käymään Nokian herätyskokouksessa. Hänelle annetaan mikrofoni tuhansien ihmisten edessä. Enää Arto ei pelkää kohdata ihmisjoukkoja sillä Pyhän Hengen johdattamana hän julistaa toreilla, asemilla ja ostoskeskuksilla heittäytyen täysillä Jumalan johdattamalle tielle.

Käsikirjoitus: Outi Pohjanheimo, Arne Eklund, Keijo Kivioja
Ohjaus: Arne Eklund
Apulaisohjaus: Keijo Kivioja
Kuvaus: Tahvo Hirvonen, Olli Varja, Heikki Färm, Jari Pollari, Keijo Kivioja
Äänitys: Kyösti Väntänen, Arne Eklund, Keijo Kivioja
Leikkaus: Arne Eklund, Raimo Uunila, Sami Laitinen
Valaisu: Kätsä Lähteenaho
Grafiikka: Jorma Sarisalmi

Tuotanto: Comet filmproductions Oy / Keijo Kivioja

Tuotantotuki: TV-2 dokumenttiprojekti / Iikka Vehkalahti
SES / Petri Rossi

Kuva: Jari Pollari
Teksti: Aila Havia-Venäläinen[Takaisin]