2005  Syyskuu   Lokakuu   Marraskuu   Joulukuu 


Vielä tunti kanssasi

(For One More Hour With You / Un'ora sola ti vorrei)
Tyttären tekemä elokuva traagisesti kuolleesta äidistään

Raukeasilmäinen nuori nainen katsoo suoraan kameraan kasvoillaan monalisamainen hymy: aivan kuin hän tietäisi jotain, mitä ei kerro. Tuo nainen on Alina Marazzin äiti, Liseli Hoepli, joka tappoi itsensä 33-vuotiaana Alinan ollessa vasta seitsenvuotias.

Alinan äiti jätti tyttärelleen perinnöksi laatikkokaupalla valokuvia, päiväkirjoja ja isoisänsä kuvaamia filminauhoja, joista Alina on koonnut äitinsä muotokuvan ja haluaa vielä viettää hänen kanssaan aikaa. Vaikka vain vielä yhden tunnin.

Elokuvan nimi tulee suositusta italialaisesta laulusta Un'ora sola ti vorrei, joka myös sitoo kuvia toisiinsa Alinan lukiessa äitinsä kirjoittamia kirjeitä ja otteita päiväkirjoista.

Liseli Hoepli syntyi hyvin toimeen tulevaan perheeseen 1938 ja filmiotokset kertovat perheen juhlista, lomista meren rannalla ja vuoristossa sekä suurisilmäisen pikkutytön varttumisesta sensuelliksi kolmen lapsen äidiksi.

Luulisi kaiken olleen hyvin, mutta tämä tositarina ei saanut onnellista loppua. Alinan äiti vaipui vähä vähältä vaikeaan masennukseen, josta hän ei löytänyt ulospääsyä. Silti elokuva ei herätä sääliä tai surua, vaan Alina on tehnyt herkän kunnioittavan kuvauksen siitä äidistä, jonka hän muistaa.
Alina Marazzi on myös tuottanut elokuvan vuonna 2002. (es. 10.11.04)

Kuva: TV2 Tiedotus
Teksti: Aila Havia-Venäläinen



[Takaisin]