2005  Syyskuu   Lokakuu   Marraskuu   Joulukuu 


Ylistäkää Herraa

(Hoover Street Revival)
Gospelia ja Jumalan sanaa Los Angelesin slummialueen kirkossa

"Joidenkin asioiden tarvitsee loppua, jotta toiset asiat voivat alkaa", neuvoo Jehovan todistajien seurakunnan karismaattinen pappi, Noel Jones Los Angelesin slummialueella suunnaten saarnansa suoraan käytäntöön. "Jos lapsi tulee taloon, on bilettämisen aika loppua." "Jos haluan menestyä, opiskelen. Television katselemisen on aika loppua."

Ohjaaja Sophie Fiennss vieraili kirkossa tavallisena turistina 1997. Suunnitelma elokuvan tekemiseen syntyi, kun Fiennes tapasi Jonesin ja kertoi tälle aikeistaan. Lähes ilman rahallista tukea kuvaukset alkoivat 2000. Vähitellen taloudellinen puoli järjestyi ja seurakunnan ihmisten elämää ja tunteentäyteisiä jumalanpalveluksia seurattiin joulukuusta pääsiäiseen.

Noel Jones aloitti seurakunnassaan 1994, jolloin asukkaita oli 3300. Nyt heitä on 10 000 ja jumalanpalveluksiin tulee väkeä pitkienkin matkojen takaa ja mukana on paljon kuuluisuuksia. Jonesin saarnat koskettavat niin köyhää kuin rikastakin ja hänen eläytyvä tyylinsä on maan kuulu. Slummialueen omille asukkaille seurakunta on yksi syy yrittää yksi päivä kerrallaan.

Väkevien saarnojen aiheena on muun muassa uhrautumisen voima, liian siunattu ollakseen vihainen, tarvitsen opastusta ja Jumala on siellä missä Hän on aina ennenkin ollut.

Noel Jones on perustanut seurakuntaansa muun muassa asuntolan tilapäistä asumista tarvitseville ja ohjelman huumevieroitukseen. Seurakunnalla on vankilapappi ja ihmisiä, jotka yrittävät pitää nuoret pojat pois ikävyyksistä.

Elokuvan on tuottanut idéale Audience, Ranska, 2002. (es. 22.12.04)
www.hooverstreetrevival.com ah-v

Teksti: Aila Havia-Venäläinen
Kuva: TV2 Tiedotus



[Takaisin]