[Takaisin]


Räätälöityjä unelmia

Useasti palkittu elokuva intialaisen räätälin Euroopan-seikkailusta

"Olet Jumalan sanansaattaja!" tokaisee Issar Bangkokin-liikkeessään, kun Marco Wilms kertoo toteuttavansa intialaisen räätälin unelman. Issar on aina unelmoinut olevansa Bollywood-elokuvan tähti. Wilms teki ensimmäisen eurooppalaisen Bollywood-elokuvan.

Issar on toteuttanut vaativien asiakkaiden toiveita ja tehnyt mittatilauksena pukuja häistä juhliin, hautajaisista arkeen yli kolmekymmentä vuotta. Monet asiakkaat tulevat matkojen takaa uudestaan ja uudestaan Issarin liikkeeseen. Nyt on Issarin vuoro lähteä tapaamaan heitä Eurooppaan ja samalla hän on oman elokuvansa tähti. Kotiin jäävät ystävät odottavat innokkaasti Issarin paluuta.

Issarin matka alkaa Berliinistä, jatkuu Düssldorfin kautta Helsinkiin ja Jyväskylään päättyen Sveitsin Bollywood-maisemiin. Matkalla Issar käy asiakkaidensa olohuoneissa, nukkuu heidän sohvillaan ja tapaa erityisen suomalaisenystävänsä, joka järjestää hänelle juhlat. Matkan aikana Issar saa muutaman uudenkin asiakkaan ja ehtii tanssia tangoa, käydä Ruotsin-laivalla ja katsella suomalaisia järvimaisemia junan ikkunasta.

Issar on laulava ja unelmoiva kosmopoliitti, joka on kotonaan maisemassa kuin maisemassa. Vaikka matkan aikana toteutuukin Issarin suurin unelma, valtaa Issarin välillä haikeus, kun muutama pienempi unelma jääkin toteutumatta.

Elokuvan riemukkaat tanssi- ja lauluesitykset vievät toden ja unelman välimaille, ihan kuin Issarin elämäkin on ollut: rankkaa työtä ja suuria unelmia.

Marco Wilmsin ohjaama elokuva on kerännyt useita palkintoja saksalaisilla filmifestivaaleilla. Räätälöityjä unelmia (Taylor made dreams) -elokuvan on tuottanut Kinotermine, Saksa, 2006.

Kuva: Michel Koczy



[Takaisin]