[Takaisin]


Philip ja seitsemän vaimoa

Messiaalista käskyä toteutetaan Englannissa

Kuusi vuotta sitten antiikkikauppias ja entinen rabbi Philip Sharp oli naimisissa ja viiden lapsen isä. Kun hänen avioliittonsa romahti, Jumala ilmestyi Philipille ja kertoi, että Philip on uudesti syntyntyt Vanhan Testamentin kuningas.

Ja hebrealaiskuninkaan kuuluu noudattaa jumalaisia sääntöjä ja ottaa itselleen useampi vaimo. 45-vuotiaalla Philipillä heitä on seitsemän: Chava, 62, Hannah, 48,Judith, 47, Tracey, 38, Vreni, 36, Margo, 36 ja Karyn, 27. Lapsia on kymmenen. Yksikään vaimo ei ole Englannin lakien mukaan naimisissa Philipin kanssa. Kuka mahtaa huolehtia vaimojen oikeuksista, jos Philip kuolee?

Philip toteuttaa monen miehen unelmaa: hänellä on haaremi ja seitsemän vaimoa, jotka eivät kyseenalaista miehensä toimintaa. Tai jos niin tekevät, niin voi joutua jättämään koko poppoon tai ainakin hänet häädetään hetkeksi. Tämän koki Tracey, joka sai tulla taloon takaisin vuoden kuluttua.

Philip myöntää seksielämän seitsemän naisen kanssa olevan hänen puolestaan ihan kunnossa, mutta tärkeintä on tuoda taloon harmoniaa. Tosin Philip myös vakavissaan uskoo, että on Jumalan tahto, että mies hallitsee vaimoaan. Mustasukkaisuutta ilmenee silloin, kun joku vaimoista saa ylimääräisen hellän katseen tai kosketuksen, ei niinkään sänkyvuoroista. "Jokaisella vaimolla on vuoronsa. Me vain odottelemme kutsua", selittää Judith.

Neljän antiikkikauppansa lisäksi Philip kasvattaa belgialaisia siitoshevosia. Hevosten kasvatukseen hän vertaa myös suhdetta vaimoihinsa: "Jos naista hallitsee voimakas mutta nöyrä mies, nainen kukoistaa. Jos nainen on kovapäinen, kovasydäminen ja itsenäinen, silloin miestä kohdellaan kuin toisen luokan kansalaista."

Ohjaaja Marc Isaacs vietti vuoden Philipin ja tämän vaimojen kanssa. "Olen vakuuttunut Philipin uskosta, mutta vietän silti unettomia öitä miettiessäni, miltä perheen tulevaisuus näyttää", Isaacs pohtii ja tuntee olonsa ristiriitaiseksi perheen syvän ja kyseenalaistamattoman uskon vuoksi.

Dokumenttielokuvan on tuottanut Bungalow Town Productions, 2005, Englanti.

Kuva: Ed Miller



[Takaisin]