Takaisin
logo

KIVEEN KIRJOITETTU

Kiveen kirjoitettuPianisti Ralf Gothóni ja viulisti Mark Lubotski menettivät vaimonsa auto-onnettomuudessa tammikuun viimeisnä päivänä 1996. Rauni Järvilehdon ohjaaman dokumenttielokuvan Kiveen kirjoitettu sisällöllisenä lähtökohtana olivat suru ja suruaika.

Aihepiirit laajenivat elokuvaa tehtäessä surusta ja muistoista elämän peruskysymysten äärille, pohtimaan syntymän ja kuoleman välistä aikaa, sitä jota elämäksi kutsumme.

Aila Gothónin ja Grazyna Lubotskin Muistokonsertissa Ralf Gothóni ja Mark Lubotski soittivat muun muassa Alfred Schnittken dramaattisen sonaatin nr. 2, joka on yksi elokuvan paljon kertovista elementeistä. Elämän peruskysymyksiä peilaavat myös Maaris Gothónin esittämät runot kokoelmasta Peili peilistä.

Elokuva herättää kysymyksiä, joihin ei välttämättä löydy vastauksia, kysymyksiä jotka tekevät kipeääkin... Surut ja murheet pysäyttävät väistämättä ihmisen, mutta valo on aina varjojen takana ja hiljaisuuskin alkaa soida. Aika kiertää ympyröitä ja elämään rakentuu menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden kolmiulotteinen perspektiivi.

  • Ohjaaja: Rauni Järvilehto
  • Tuotanto:TV2 Asiaohjelmat
Back
logo

Päivitys: 10.12.1998.U.E.