Koulun sisätiloja
Lapset-animaatio

Paisteen ala-aste haluaa kasvattaa koululaisistaan itsenäisiä ja omillaan toimeentulevia nuoria.
Koulu on lapsen työpaikka, missä hänen täytyy saada rauhassa suorittaa työnsä, on rehtori Annikki Tuiskulan ohjenuora koulun opettajille.
Oppilaat suunnittelevat itse oman työjärjestyksensä, kirjoittavat itse todistuksensa ja saavat edetä opinnoissaan omien mieltymystensä mukaan. Jokainen voi noudattaa omaa tahtiaan ja laatia oman opintosuunnitelmansa opettajan avustuksella.
Oppiminen on mukavaa ja hauskaa, jos saa vielä valita itse paikkansa, missä opiskelee: tietokoneen äärellä, lukusalissa tai vaikkapa koulun käytävällä. Kenenkään ei ole pakko istua pulpetissaan tai edes luokassaan opiskellessaan.

Lapset-animaatio

Opettajat

Annikki

Annikki, koulun rehtori on vakaumuksellisesti kasvattamassa lapsia itsensä tunteviksi, vastuullisiksi kansalaisiksi. Joskus hirvittää ja hinta on "suuri", mutta lapsista kasvaa itsenäisiä ja oman itsensä tuntevia yksilöitä, toivottavasti.

Ilpo on ollut opettajana jo pitempään Paisteen ala-asteella. Hän tuntee jo koulun metkut ja on sataprosenttisesti rehtorin takana. Hän on oppinut, ettei mitään saavuteta ilman omaa panosta. Hyvällä itsetunnolla ja määrätietoisuudella löydetään ratkaisut tilanteisiin, vaikka välillä voidaan tarvita silti rehtoriakin.

Laura

Laura on vasta aloittanut työrupeamansa Paisteen koulussa. Alku tuntuu hankalalta, siksi paljon tämä koulu poikkeaa Lauran aiemmista opinahjoista. Onko totta, että lapset voivat opiskella vaikka koulun käytävällä? Laura joutuukin tutkimaan paljon itseään ja miettimään usein onko hänestä sittenkään tällaisen koulun opettajaksi.

Voit kommentoida koulua.

Kuvia

Päälinkit Osat 1-18 Koulu