Ohjaaja Kaija Juurikkala
Ohjaaja Kaija Juurikkala Käsikirjoittaja-ohjaaja
Kaija Juurikkala:

Aloitin draamasarjan kirjoittamisen varsinaisesti vuosi sitten kesäkuussa, ja teksti oli valmis joulukuussa 1997. Itse kirjoittamisvaihe oli helppo, sillä olin miettinyt aihetta jo pitkään. Opettajan ammatissani olen itsekin elänyt sarjan "tapahtumapaikoilla" ja erilaisia koulumaailmaan sijoittuvia tarinoita minulla oli runsaasti varastossa.

"Enkeleitä ja pikkupiruja" on sarja tarinoita ja kohtauksia koulumaailmasta, lasten omasta työpaikasta. Tarinat ovat pohjimmiltaan tosia, oikeasti tapahtuneita, mutta ne on dramatisoitu ja muutettu näytelmällisiksi.

Halusin tehdä tämän draamasarjan nimenomaan koulusta ja koulumaailmasta, lasten elämästä tuntien ulkopuolella ja käytävillä, jokaisen koululaisen oikeasta arjesta. Halusin myös näyttää, ettei koulu ole mikään tylsä paikka, vaan että siellä tapahtuu paljon ja mielenkiintoista. Koulu voi olla mukava ja siellä oppiminen voi olla hauskaa. Ehkä Paisteen ala-aste ei ole aivan tavallinen suomalainen ala-aste, ja toivoisinkin että sarja herättäisi keskustelua kouluviihtyvyydestä ja koulujen erilaisuudesta.

Voidakseen katsoa "Enkeleitä ja Pikkupiruja", ei todellakaan tarvitse olla kiinnostunut koulusta, sitä voi vain seurata ja antaa tapahtumien kuljettaa itseään.

Päälinkit Osat 1-18 Perheet Koulu Tekijät Palaute Ohjaaja Alkuun