Siirry suoraan sisältöön
YLE
YLE Uutiset Ohjelmaopas Palaute YLE A-Ö terveyshakTerveyshaku:
|YLE| Terveys
(linkki aukeaa uuteen ikkunaan)Pieni päätös päivässä
Terveysuutiset
Tutkittua
välike
Mielenterveys
Päihteet ja tupakka
Seksuaalisuus
Yhteiskunta
välike
Ruoka ja terveys
» Laihdutus
» Reseptit
Keho ja mieli
Liiku ja voi hyvin
Luonto hoitaa
Vauvan aika
välike
Testit
Terveyslinkit
Yhteystiedot
Palaute
välike
Testaa elinikäsi
Elämä pelissä
 

Reseptit

Teetä ruokaan



Teetä voi hyödyntää monipuolisesti myös ruuanlaitossa. Mikko Karvonen on kehitellyt ruokaohjeita, joihin käytetään teetä. Oheisena kaksi ohjetta kirjasta Vihreä tee.

Kossin unelma leipäjuustosta



puolikas leipäjuusto
2 rkl oliiviöljyä
100 g kylmäsavulohta siivutettuna
1 tuore basilika
1 villirucola
1 dl lakkoja
1 tl mustapippuria
3 rkl rooiosteen rouheita
lakkoja koristeluun

kuva: Tommi Anttonen/Atenakustannus Oy
Paloittele leipäjuusto kolmion mallisiksi annospaloiksi. Laita kaksi palaa päällekkäin ja näiden välin kylmäsavulohisiivuja. Pyöräytä kolmiot rooibosteerouheessa. Laita uunivuokaan ja anna lämmetä 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Nosta uunista ja laita yksitellen kolmiot annoslautasille, joissa jokaisessa on pohjalla oliiviöljyä, pilkottua rucolaa ja basilikaa sekä ripuas mustapippuria. Koristele kolmiot lopuksi lakoilla. Nautitaan lämpimänä. Syömiseen kannattaa käyttää haarukkaa ja veistä.

Heinäsirkan senchaleipä



3 dl vihreää sencha-teetä haudutettuine lehtineen
20 g hiivaa
1/2 til suolaa
3 tl suolaa
3 tl hunajaa
1/2 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä
1/2 dl vehnänleseitä tai kaurahiutaleita
1 rkl oliiviöljyä
n. 6 dk vehnäjauhoja



Sekoita aineet keskenään ja vaivaa taikinaksi. Nostata 30 minuuttia lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Pyöräytä kohonneesta taikinasta noin 16 pientä leipästä. Kieritä jokainen leipänen kuivassa ja hiennonnetussa sencha-teerouheessa, nostata ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
» Elämyksiä ja terveyttä vihreästä teestä

Kaikki reseptit

Lukijoiden lähettämiä jouluruokaohjeita
Teetä ruokaan
Nuorten suosimat rahkaletut
Hapankaaliohjeita
Meren herkkuja
Lukijoiden lähettämiä juomaohjeita
Tuoreyrtit tuovat kevään keittiöön
Liikuttavan hyvää: sporttisia ruokaohjeita
Karpalokiisseli
Painonvartijoiden kevyen keittiön herkkukakut
Kevyttä lipeäkalaa kannattaa syödä muulloinkin kuin jouluna
Kaali-juureskeitto (luomu)
Herkullinen linssimuhennos
Mansikkachipsit
Kesäruokakisan satoa
Metsän makua kantarelleista ja mustikoista
Pakasta hortaa eli villivihanneksia myös talveksi
Mausteiset, lämpimät omenakuutiot
Sydämellisiä ruokaohjeita
Tofusta on moneksi
Mateesta keittoa tai pyöryköitä
Kevennä ruokavaliota broilerilla
Suklaiset porkkanaleivokset
Keittoa ja puuroa säiden kylmetessä
Paljon pastasta - juhlava meloni-kinkkusalaatti
Leivo gluteenittomasti - Omena- toscakakku
Kevyt Laskiaispulla
Kevyistä kevyin: Perunainen kalavuoka
Raipalan mummon punajuurikeitto
Kreetalaisia reseptejä terveydeksesi
Luomuviikon pannukakku
Soijavaniljamaidosta helposti vanukasta
Ikivanha resepti - nykyajan funktionaalinen papukeitto
Inkiväärimehu katkaisee flunssalta siivet
Sienikastike, Kasvispata ja Suklaa-banaanikakku - Tuskatonta ruokaa
Petran ruokaisa salaattivinkki
Kukkakaalisosekeitto
Pähkinäsalaatti ja Satay-kastike
Sirpan porkkanakakku
Nokkossämpylöillä terveyttä luonnosta
Voikukalla suu makeaksi
(linkki aukeaa uuteen ikkunaan) Muut YLEn hyvät reseptit
Puutarhassa tuoksuu ruoka
Niklasen keittiössä
Makujen matkassa
Makupalat, TV2
Jamie Oliver - Alaston kokki
Mat med Niklas
Mat med Tina
Reseptit, Ylen aikainen
Reseptit, Satakunnan radio
Opiskelijaruokala, eli halvat reseptit!, YLEX
Iineksen ruokakaappi
Luomua ruokapöytään, Koulu-TV
Lähetä linkki
Tätä sivua ylläpitävät Ari Meriläinen ja Rita Trötschkes

Vastaava ohjelmatoimittaja.

Yleisradio OY | Käyntiosoite: Radiokatu 5 Helsinki | Puh: +358 9 14801 fax: +358 9 1480 3215 | etunimi.sukunimi@yle.fi