Siirry suoraan sisältöön
YLE
YLE Uutiset Ohjelmaopas Palaute YLE A-Ö terveyshakTerveyshaku:
|YLE| Terveys
(linkki aukeaa uuteen ikkunaan)Pieni päätös päivässä
Terveysuutiset
Tutkittua
välike
Mielenterveys
Päihteet ja tupakka
Seksuaalisuus
Yhteiskunta
välike
Ruoka ja terveys
» Laihdutus
» Reseptit
Keho ja mieli
Liiku ja voi hyvin
Luonto hoitaa
Vauvan aika
välike
Testit
Terveyslinkit
Yhteystiedot
Palaute
välike
Testaa elinikäsi
Elämä pelissä
 

Reseptit

Keittoa ja puuroa säiden kylmetessä


17.11.2004 STT/YLE Terveys

Säät ovat kylmenemässä ja lämmin keitto maistuu niin viikonloppuna ulkoilun jälkeen kuin viikolla helppona ja maukkaana iltaruokana.


kuva: Arja Lento
Syksyn sadosta voi valmistaa monenlaisia keittoja. Täyteläisyyttä niihin saa esimerkiksi sulate- tai tuorejuustoista. Kylään saapuville ystäville sienikeittoa voi tarjota juhlavammin alkuruoaksi maitovaahdolla koristettuna sienicappuccinona.

Nyt on aika valmistaa suppilovahverokeittoa tuoreista sienistä. Syksyn sienisato on ollut erityisen hyvä. Suppilovahveroita löytää edelleen metsistä, kunnes lumi peittää ne. Kohtalaista pakkastakaan ne eivät säiky. Torillakin suppilovahverot ovat hinnaltaan edullisia.

Keiton jälkeen maistuu marjapuuro kylmän maidon kera. Vatkattu marjapuuro on paitsi herkullinen jälkiruoka myös oivallinen väli- tai iltapala.


Suppilovahverokeitto



(3-4 annosta)

1 l suppilovahveroita
1 pieni sipuli
2 rkl rasvaa
4 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g sulate- tai
tuorejuustoa
mustapippuria myllystä
hienonnettua persiljaa


Paloittele sipuli ja sienet leikkuulaudalla pieniksi. Paista rasvassa padassa kunnes neste on haihtunut. Ripottele vehnäjauhot sienille. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna ja sekoita joukkoon sulatejuusto paloina. Mausta pippurilla ja persiljalla.


Vatkattu marjapuuro



1/2 l puolukoita tai karpaloita
2 l vettä
2,5 dl sokeria
2,5 dl mannasuurimoita


Survo marjat ja keitä vedessä. Mausta sokerilla. Sekoita mannasuurimot joukkoon ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Vatkaa puuro vaaleaksi vaahdoksi. Tarjoa kylmän maidon kanssa.


Kaikki reseptit

Lukijoiden lähettämiä jouluruokaohjeita
Teetä ruokaan
Nuorten suosimat rahkaletut
Hapankaaliohjeita
Meren herkkuja
Lukijoiden lähettämiä juomaohjeita
Tuoreyrtit tuovat kevään keittiöön
Liikuttavan hyvää: sporttisia ruokaohjeita
Karpalokiisseli
Painonvartijoiden kevyen keittiön herkkukakut
Kevyttä lipeäkalaa kannattaa syödä muulloinkin kuin jouluna
Kaali-juureskeitto (luomu)
Herkullinen linssimuhennos
Mansikkachipsit
Kesäruokakisan satoa
Metsän makua kantarelleista ja mustikoista
Pakasta hortaa eli villivihanneksia myös talveksi
Mausteiset, lämpimät omenakuutiot
Sydämellisiä ruokaohjeita
Tofusta on moneksi
Mateesta keittoa tai pyöryköitä
Kevennä ruokavaliota broilerilla
Suklaiset porkkanaleivokset
Keittoa ja puuroa säiden kylmetessä
Paljon pastasta - juhlava meloni-kinkkusalaatti
Leivo gluteenittomasti - Omena- toscakakku
Kevyt Laskiaispulla
Kevyistä kevyin: Perunainen kalavuoka
Raipalan mummon punajuurikeitto
Kreetalaisia reseptejä terveydeksesi
Luomuviikon pannukakku
Soijavaniljamaidosta helposti vanukasta
Ikivanha resepti - nykyajan funktionaalinen papukeitto
Inkiväärimehu katkaisee flunssalta siivet
Sienikastike, Kasvispata ja Suklaa-banaanikakku - Tuskatonta ruokaa
Petran ruokaisa salaattivinkki
Kukkakaalisosekeitto
Pähkinäsalaatti ja Satay-kastike
Sirpan porkkanakakku
Nokkossämpylöillä terveyttä luonnosta
Voikukalla suu makeaksi
(linkki aukeaa uuteen ikkunaan) Muut YLEn hyvät reseptit
Puutarhassa tuoksuu ruoka
Niklasen keittiössä
Makujen matkassa
Makupalat, TV2
Jamie Oliver - Alaston kokki
Mat med Niklas
Mat med Tina
Reseptit, Ylen aikainen
Reseptit, Satakunnan radio
Opiskelijaruokala, eli halvat reseptit!, YLEX
Iineksen ruokakaappi
Luomua ruokapöytään, Koulu-TV
Lähetä linkki
Tätä sivua ylläpitävät Ari Meriläinen ja Rita Trötschkes

Vastaava ohjelmatoimittaja.

Yleisradio OY | Käyntiosoite: Radiokatu 5 Helsinki | Puh: +358 9 14801 fax: +358 9 1480 3215 | etunimi.sukunimi@yle.fi