Siirry suoraan sisältöön
YLE
YLE Uutiset Ohjelmaopas Palaute YLE A-Ö terveyshakTerveyshaku:
|YLE| Terveys
(linkki aukeaa uuteen ikkunaan)Pieni päätös päivässä
Terveysuutiset
Tutkittua
välike
Mielenterveys
Päihteet ja tupakka
Seksuaalisuus
Yhteiskunta
välike
Ruoka ja terveys
» Laihdutus
» Reseptit
Keho ja mieli
Liiku ja voi hyvin
Luonto hoitaa
Vauvan aika
välike
Testit
Terveyslinkit
Yhteystiedot
Palaute
välike
Testaa elinikäsi
Elämä pelissä
 

Reseptit

Kevyistä kevyin: Perunainen kalavuoka


Painonvartijat

"Kevyistä Kevyimmät" -keittokirjaan on koottu Painonvartijoiden asiantuntemuksella kaikkein kevyimmät ohjeet, jotka ovat omiaan painoaan pudottavalle tai muuten keveiden ruokien ystäville.

Perunainen kalavuoka (8 annosta)



Kuva: Valio Oy
Perunainen kalavuoka on todella helppo ruoka, joka hautuu meheväksi miedossa uuninlämmössä. Ohje Painonvartijoiden Kevyistä kevyimmät -keittokirjasta sivulta 33. Nämä yli 50 huippukevyttä ruoka- ja leivontaohjetta osoittavat, ettei vähäenergisen ruoan tarvitse olla mautonta tai tylsää.

400 g pakasteseitiä tai muuta vähärasvaista kalaa
1 tl Voimariinia (rasvaa 60 %)
500 g pakastettua peruna-sipulisekoitusta
3 ps (600 g) pakastettuja keittojuureksia
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 tl suolaa
0,25 tl jauhettua valkopippuria
1 tl kuivattua timjamia tai kirveliä
3 dl rasvatonta maitoa
½ pkt (100 g) Valio Olympia kevyt yrtti -sulatejuustoa (rasvaa 9 %)


1. Sulata pakastekala huoneenlämmössä kohmeiseksi.
2. Voitele n. 1,5 litran vetoinen uunivuoka Voimariinilla ja kaada siihen puolet peruna-sipuliseoksesta ja kaksi pussillista keittojuureksia. Leikkaa kohmeinen kala viipaleiksi ja levitä juuresten päälle. Ripottele kalalle tilli, suola, valkopippuri ja timjami. Kaada toinen pussillinen keittojuureksia kalalle ja loput peruna-sipuliseoksesta.
3. Kuumenna maito höyryäväksi ja sekoita sulatejuusto siihen nokareina. Kaada seos vuokaan perunoiden päälle.
4. Kypsennä 175 asteessa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja ruoan pinta kauniin ruskea. Jos ruoan pinta uhkaa ruskistua liikaa, peitä vuoka foliolla. Vinkki: Voit sulattaa sulatejuuston maidon sijaan myös vastaavaan määrään kuumaa kalalientä.


(linkki aukeaa uuteen ikkunaan)» (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)Painonvartijat

Kaikki reseptit

Lukijoiden lähettämiä jouluruokaohjeita
Teetä ruokaan
Nuorten suosimat rahkaletut
Hapankaaliohjeita
Meren herkkuja
Lukijoiden lähettämiä juomaohjeita
Tuoreyrtit tuovat kevään keittiöön
Liikuttavan hyvää: sporttisia ruokaohjeita
Karpalokiisseli
Painonvartijoiden kevyen keittiön herkkukakut
Kevyttä lipeäkalaa kannattaa syödä muulloinkin kuin jouluna
Kaali-juureskeitto (luomu)
Herkullinen linssimuhennos
Mansikkachipsit
Kesäruokakisan satoa
Metsän makua kantarelleista ja mustikoista
Pakasta hortaa eli villivihanneksia myös talveksi
Mausteiset, lämpimät omenakuutiot
Sydämellisiä ruokaohjeita
Tofusta on moneksi
Mateesta keittoa tai pyöryköitä
Kevennä ruokavaliota broilerilla
Suklaiset porkkanaleivokset
Keittoa ja puuroa säiden kylmetessä
Paljon pastasta - juhlava meloni-kinkkusalaatti
Leivo gluteenittomasti - Omena- toscakakku
Kevyt Laskiaispulla
Kevyistä kevyin: Perunainen kalavuoka
Raipalan mummon punajuurikeitto
Kreetalaisia reseptejä terveydeksesi
Luomuviikon pannukakku
Soijavaniljamaidosta helposti vanukasta
Ikivanha resepti - nykyajan funktionaalinen papukeitto
Inkiväärimehu katkaisee flunssalta siivet
Sienikastike, Kasvispata ja Suklaa-banaanikakku - Tuskatonta ruokaa
Petran ruokaisa salaattivinkki
Kukkakaalisosekeitto
Pähkinäsalaatti ja Satay-kastike
Sirpan porkkanakakku
Nokkossämpylöillä terveyttä luonnosta
Voikukalla suu makeaksi
(linkki aukeaa uuteen ikkunaan) Muut YLEn hyvät reseptit
Puutarhassa tuoksuu ruoka
Niklasen keittiössä
Makujen matkassa
Makupalat, TV2
Jamie Oliver - Alaston kokki
Mat med Niklas
Mat med Tina
Reseptit, Ylen aikainen
Reseptit, Satakunnan radio
Opiskelijaruokala, eli halvat reseptit!, YLEX
Iineksen ruokakaappi
Luomua ruokapöytään, Koulu-TV
Lähetä linkki
Tätä sivua ylläpitävät Ari Meriläinen ja Rita Trötschkes

Vastaava ohjelmatoimittaja.

Yleisradio OY | Käyntiosoite: Radiokatu 5 Helsinki | Puh: +358 9 14801 fax: +358 9 1480 3215 | etunimi.sukunimi@yle.fi