Siirry suoraan sisältöön
YLE
YLE Uutiset Ohjelmaopas Palaute YLE A-Ö terveyshakTerveyshaku:
|YLE| Terveys
(linkki aukeaa uuteen ikkunaan)Pieni päätös päivässä
Terveysuutiset
Tutkittua
välike
Mielenterveys
Päihteet ja tupakka
Seksuaalisuus
Yhteiskunta
välike
Ruoka ja terveys
» Laihdutus
» Reseptit
Keho ja mieli
Liiku ja voi hyvin
Luonto hoitaa
Vauvan aika
välike
Testit
Terveyslinkit
Yhteystiedot
Palaute
välike
Testaa elinikäsi
Elämä pelissä
 

Reseptit

Sirpan porkkanakakku





Sirpa Pietikäinen on Reilun kaupan aktivisti. Eräs hänen helppo, yksinkertainen ohjeensa on sekoittaa keskenään tehosekoittimessa muutama Reilun kaupan banaani ja reilunkaupan kaakaojauhetta.

Toinen ohje on allaoleva Sirpan porkkanakakku. Molemmissa ohjeissa voi käyttää luomutuotteita ja ne ovat terveellisiä vaihtoehtoja imelännälkään.

Sirpan porkkanakakku

1. Tarvitaan kaksi kulhoa.

2. Raasta toiseen kulhoon viisi reilun kokoista porkkanaa.

3. Kaada päälle noin n. 0,5 ruokaöljyä (Virgio kylmäpuristettu rypsioljy tai joku pähkinäöljy sopii hyvin).

4. Lisää saman verran rasvatonta maitoa.

5. Jos pidät makeasta, lisää 90-200 g tai vähemmän fariinisokeria/siirappia/hunajaa.

6. Lisää kukkura teelusikallinen piparkakkumaustetta ja saman verran kanelia.

7. Lisää kaksi kananmunaa.

8. Sekoita. (Jos haluat vaihtelua, voit lisätä joukkoon purkillisen ananasmurskaa.)

9. Toiseen kulhoon: 3-4 dl kokojyväsämpyläjauhoja, 1 dl auringonkukansiemeniä, 1 dl sesaminsiemeniä, 1 dl rusinoita, 1 dl mantelirouhetta, 1 dl hasselpähkinä- tai muuta pähkinärouhetta, 0,5-1 dl kookoshiutaleita/kaura- tai muuta lesettä, reilu tl ruokasoodaa jos haluat vaihtelua ananasmurskan sijasta voit laittaa tähän seokseen sokeroituja appelsiininkuoren paloja.

10. Sekoita jauhoseos.

11. Sekoita jauhot ensimmäiseen kulholliseen. Taikinan tulisi olla melko löysää (puuromaista), lisää maitoa ja öljyä tai jauhoja tarpeen mukaan.

12. Voitele vuoka margariinilla ja murota kookoshiutaleilla tai leseillä tai niiden yhdistelmällä.

13. Paista 190 asteessa noin tunti.

14. Ota uunista ja peitä vuoka välittömästi, ettei kakku kuivu.

15. Pistele seuraavana päivänä vuoassa olevaan jäähtyneeseen kakkuun haarukalla reikiä ja kastele 0,5-1 appelsiinin mehulla.

16. Laita kakku vetäytymään jääkaappiin päiväksi. Kakun maku paranee odottelusta.

17. Jos kakku on ohut, kuorruta se runsaalla kerroksella appelsiini- tai sitruunatuorejuustolla (esim. Hovi tai Bel Ami, itse käytän seosta, jossa on yksi osa Hovi-appelsiinia, yksi osa Bel Ami -sitruunaa ja yksi osa maustamatonta Beletteä). Jos kakku on paksu, voit leikata sen kahtia ja myös täyttää sen kuorrutusseoksella. Laita kakku jälleen vetäytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin. (Halutessasi voit tehdä kuorrutuksen jo kohdassa 15-16 - kuorrutettu kakku säilyy hyvänä muutaman päivän, kuorruttamaton parisen viikkoa.)


Kaikki reseptit

Lukijoiden lähettämiä jouluruokaohjeita
Teetä ruokaan
Nuorten suosimat rahkaletut
Hapankaaliohjeita
Meren herkkuja
Lukijoiden lähettämiä juomaohjeita
Tuoreyrtit tuovat kevään keittiöön
Liikuttavan hyvää: sporttisia ruokaohjeita
Karpalokiisseli
Painonvartijoiden kevyen keittiön herkkukakut
Kevyttä lipeäkalaa kannattaa syödä muulloinkin kuin jouluna
Kaali-juureskeitto (luomu)
Herkullinen linssimuhennos
Mansikkachipsit
Kesäruokakisan satoa
Metsän makua kantarelleista ja mustikoista
Pakasta hortaa eli villivihanneksia myös talveksi
Mausteiset, lämpimät omenakuutiot
Sydämellisiä ruokaohjeita
Tofusta on moneksi
Mateesta keittoa tai pyöryköitä
Kevennä ruokavaliota broilerilla
Suklaiset porkkanaleivokset
Keittoa ja puuroa säiden kylmetessä
Paljon pastasta - juhlava meloni-kinkkusalaatti
Leivo gluteenittomasti - Omena- toscakakku
Kevyt Laskiaispulla
Kevyistä kevyin: Perunainen kalavuoka
Raipalan mummon punajuurikeitto
Kreetalaisia reseptejä terveydeksesi
Luomuviikon pannukakku
Soijavaniljamaidosta helposti vanukasta
Ikivanha resepti - nykyajan funktionaalinen papukeitto
Inkiväärimehu katkaisee flunssalta siivet
Sienikastike, Kasvispata ja Suklaa-banaanikakku - Tuskatonta ruokaa
Petran ruokaisa salaattivinkki
Kukkakaalisosekeitto
Pähkinäsalaatti ja Satay-kastike
Sirpan porkkanakakku
Nokkossämpylöillä terveyttä luonnosta
Voikukalla suu makeaksi
(linkki aukeaa uuteen ikkunaan) Muut YLEn hyvät reseptit
Puutarhassa tuoksuu ruoka
Niklasen keittiössä
Makujen matkassa
Makupalat, TV2
Jamie Oliver - Alaston kokki
Mat med Niklas
Mat med Tina
Reseptit, Ylen aikainen
Reseptit, Satakunnan radio
Opiskelijaruokala, eli halvat reseptit!, YLEX
Iineksen ruokakaappi
Luomua ruokapöytään, Koulu-TV
Lähetä linkki
Tätä sivua ylläpitävät Ari Meriläinen ja Rita Trötschkes

Vastaava ohjelmatoimittaja.

Yleisradio OY | Käyntiosoite: Radiokatu 5 Helsinki | Puh: +358 9 14801 fax: +358 9 1480 3215 | etunimi.sukunimi@yle.fi