Siirry suoraan sisältöön
YLE
YLE Uutiset Ohjelmaopas Palaute YLE A-Ö terveyshakTerveyshaku:
|YLE| Terveys
(linkki aukeaa uuteen ikkunaan)Pieni päätös päivässä
Terveysuutiset
Tutkittua
välike
Mielenterveys
Päihteet ja tupakka
Seksuaalisuus
Yhteiskunta
välike
Ruoka ja terveys
» Laihdutus
» Reseptit
Keho ja mieli
Liiku ja voi hyvin
Luonto hoitaa
Vauvan aika
välike
Testit
Terveyslinkit
Yhteystiedot
Palaute
välike
Testaa elinikäsi
Elämä pelissä
 

Reseptit

Pullapohjainen mustikkapiirakka



Pullapohjainen mustikkapiirakka on monen lempipiirakka. Ellet ehdi tehdä kahteen kertaan kohotettua pullataikinaa, sekoita nopeasti valmistuva pullataikina kauhalla käsin koskematta.

10-12 palaa

2 1/2 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1/4 tl suolaa
1/2 dl sokeria
noin 1dl rypsiöljyä
2 dl kauraleseitä
noin 4 1/2 dl vehnäjauhoja
tai vajaa 5 dl hiivaleipäjauhoja

Pinnalle:
8-10 dl mustikoita tai
marjasekoitusta
1/2-1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Voiteluun: munaa

Murusta hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Vatkaa muna lasissa haarukalla hyvin sekaisin, lisää 3/4 munasta taikinaan ja jätä loput reunojen voiteluun.

Vatkaa haarukkavatkaimella tai kauhalla nesteen joukkoon suola, sokeri, öljy, kauraleseet ja vähitellen jauhot.

Kaada taikina voideltuun vuokaan (koko noin 25 x 25 cm tai halkaisija 28-30 cm), ja taputtele se jauhotetuin käsin tai kauhalla vuoan pohjalle ja reunoille. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia. Jos taikina on valahtanut reunoilta alas, painele se uudelleen ylös. Voitele reunat munalla.

Sekoita marjat, sokeri ja perunajauhot keskenään ja levitä seos vuokaan. Jos munaa jää voitelusta, valuta se marjojen päälle.

Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia uunin toiseksi alimmalla (keraaminen vuoka) tasolla. Piirakka maistuu parhaalta lämpimänä.

Vinkki:

Kun leivot pullaa tai sämpylöitä, valmista osasta taikinaa mustikkapiirakkaa tai muuta marjapiirakkaa. Kaaviloi tai taputtele taikina pellin kokoiseksi levyksi, anna kohota,
voitele reunat ja peitä pinta marjoilla, joihin olet sekoittanut sokerin ja perunajauhot.


Kaikki reseptit

Lukijoiden lähettämiä jouluruokaohjeita
Teetä ruokaan
Nuorten suosimat rahkaletut
Hapankaaliohjeita
Meren herkkuja
Lukijoiden lähettämiä juomaohjeita
Tuoreyrtit tuovat kevään keittiöön
Liikuttavan hyvää: sporttisia ruokaohjeita
Karpalokiisseli
Painonvartijoiden kevyen keittiön herkkukakut
Kevyttä lipeäkalaa kannattaa syödä muulloinkin kuin jouluna
Kaali-juureskeitto (luomu)
Herkullinen linssimuhennos
Mansikkachipsit
Kesäruokakisan satoa
Metsän makua kantarelleista ja mustikoista
Pakasta hortaa eli villivihanneksia myös talveksi
Mausteiset, lämpimät omenakuutiot
Sydämellisiä ruokaohjeita
Tofusta on moneksi
Mateesta keittoa tai pyöryköitä
Kevennä ruokavaliota broilerilla
Suklaiset porkkanaleivokset
Keittoa ja puuroa säiden kylmetessä
Paljon pastasta - juhlava meloni-kinkkusalaatti
Leivo gluteenittomasti - Omena- toscakakku
Kevyt Laskiaispulla
Kevyistä kevyin: Perunainen kalavuoka
Raipalan mummon punajuurikeitto
Kreetalaisia reseptejä terveydeksesi
Luomuviikon pannukakku
Soijavaniljamaidosta helposti vanukasta
Ikivanha resepti - nykyajan funktionaalinen papukeitto
Inkiväärimehu katkaisee flunssalta siivet
Sienikastike, Kasvispata ja Suklaa-banaanikakku - Tuskatonta ruokaa
Petran ruokaisa salaattivinkki
Kukkakaalisosekeitto
Pähkinäsalaatti ja Satay-kastike
Sirpan porkkanakakku
Nokkossämpylöillä terveyttä luonnosta
Voikukalla suu makeaksi
(linkki aukeaa uuteen ikkunaan) Muut YLEn hyvät reseptit
Puutarhassa tuoksuu ruoka
Niklasen keittiössä
Makujen matkassa
Makupalat, TV2
Jamie Oliver - Alaston kokki
Mat med Niklas
Mat med Tina
Reseptit, Ylen aikainen
Reseptit, Satakunnan radio
Opiskelijaruokala, eli halvat reseptit!, YLEX
Iineksen ruokakaappi
Luomua ruokapöytään, Koulu-TV
Lähetä linkki
Tätä sivua ylläpitävät Ari Meriläinen ja Rita Trötschkes

Vastaava ohjelmatoimittaja.

Yleisradio OY | Käyntiosoite: Radiokatu 5 Helsinki | Puh: +358 9 14801 fax: +358 9 1480 3215 | etunimi.sukunimi@yle.fi