Rasvattoman maidon osuus koulumaidosta nousi viime vuonna 42 prosenttiin. Kevytmaito oli kuitenkin edelleen koulumaitona suosituinta, mutta sitä käytettiin Maito ja Terveys ry:n keräämien tietojen mukaan enää kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin rasvatonta maitoa. Kevytmaitoa kului viime vuonna 44 prosenttia kouluissa käytetyistä maitolitroista.
Ykkös- ja täysmaidon osuudet koulumaidosta ovat pysyneet tasaisina useita vuosia. Ykkösmaidon osuus oli 11 prosenttia ja täysmaidon kolme prosenttia koulumaidosta viime vuonna. Täysmaito on lähes yksinomaan ruoanvalmistukseen käytettävää maitoa kouluissa.
- Lasillinen rasvatonta maitoa kouluaterialla on suositeltava valinta. Se täydentää muun aterian ravintosisältöä mm. proteiinilla, kalsiumilla, magnesiumilla, B-ryhmän vitamiineilla ja D-vitamiinilla. Maidon houkuttelevuutta lisää mahdollisuus valita eri maitolaaduista. Kylmä, raikas maito maistuu oppilaille parhaiten, valistaa Maito ja Terveys ry:n toiminnanjohtaja Ulla-Marja Urho.