Kattavassa arviossa omega-3-rasvahappojen ei havaittu vaikuttavan syövän kehitysmekanismiin. Todisteita ei löytynyt, että nämä rasvahapot todella ehkäisisivät minkään syöpätyypin syntyä.
Jotkut tutkimukset ovat esittäneet, että ihmisillä, joiden ruokavalioon kuuluu paljon rasvaisia kaloja, pähkinää ja muita omega-3-lähteitä, esiintyisi vähemmän tiettyjä syöpätyyppejä. Näiden tulosten johdosta markkinoilla on omega-3-ravintolisiä, jotka lupaavat suojata muun muassa syövältä, vaikka tutkimustulokset rasvahappojen vaikutuksesta eivät ole olleet yhdenmukaisia.
Tutkimuksessa analysoitiin uudelleen laaja aineisto, joka kattoi 38 julkaistua artikkelia vuosilta 1966 - 2005. Julkaisuissa etsittiin yhteyttä omega-3- rasvahappojen ja eri syöpien välillä.