YLE

 

YLE A-Ö

Hiki?

Retkiluistelu

Retkiluistelu

  • Itämeren saaristolaisten keksimä laji
  • Satoja vuosia sitten laji liittyi pelkästään työ- ja kauppamatkoihin
  • Nykyisin erittäin suosittua Ruotsissa

» www.skrinnari.fi


PROFIILIT:

« edellinen

LAJIT

seuraava »

Retkiluistelu


LINKIT

www.skrinnari.fi

Retkiluistelu sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille ihmisille. Hauskinta ja turvallisinta se on, kun osallistut vain omalle taito- ja kuntotasollesi sopiville retkille.

Hyvä luistelutaito on perusedellytys onnistuneelle retkelle. Jos et ole koskaan luistellut retkiluistimilla, käy ennen retkelle tuloa harjoittelemassa tekniikkaa luisteluradalla.

Turvallisuussyistä retkiluistelua harrastetaan aina ryhmässä. Suomen Retkiluistelijat ry:n retkillä vetäjänä toimii kokenut, koulutettu ja jääolot hyvin tunteva luistelija. Ennen jäälle lähtöä vetäjä tarkastaa kaikkien retkeläisten varusteet ja tarvittaessa kieltää huonosti varustautuneen luistelijan osallistumisen retkelle. Jos retkelle on tullut paljon eritasoisia luistelijoita, vetäjä jakaa porukan tasoryhmiin, joille kullekin nimetään oma vetäjä. Jokaiselle ryhmälle määrätään myös peränpitäjä, joka varmistaa, että kaikki pysyvät mukana. Päävetäjä pitää yhteyttä muihin ryhmiin matkapuhelimella.

Retkellä vetäjä kulkee ryhmän edellä, eikä häntä saa ohittaa. Vetäjä on luisteluretken johtaja, jota retkelle osallistujat sitoutuvat tottelemaan.