Jari Tenhunen, 42 kysyy:
Pystytkö liikkumaan sotilasalueen ulkopuolella vapaa-aikanasi? Miten usein käyt kotimaassa? Onko sinulla paikallisia "tuttuja" työajan ulkopuolella?

Heli vastaa:
Meillä ei ole mahdollista liikkua sotilasalueen ulkopuolella lainkaan työajan jälkeen. Partiossa kulkiessamme meillä on koko ajan yllämme raskaatsuojaliivit, mukana kypärä ja aseet. Partioaika on valoisalla ja olemme koko ajan yhteydessä radion\ puhelimen kautta operaatiokeskukseen, joka seuraa partioidemme liikkumista. Pimeällä partiot eivät liiku leirimme ulkopuolella. Osalla toiminta-alueestamme on voimassa vähintään kahden auton sääntö ja jokaisessa ajoneuvossa on vähintään kaksi rauhanturvaajaa. Kuulun NORDIC CIMIC- team kuudenteen ja jotta voimme mennä vastuualueellemme tarvitsemme Saksalaisen taisteluosaston alueelle.
Käytännössä meillä on kuusi viikkoa töitä ja 12 päivää vapaata. Itse suunnittelin aluksi hieman pitemmän työjakson täällä Afganistanissa. Kävin kerran kotona Suomessa lomalla ja kerran Thaimaassa. Nyt olen lokakuun lopulla tulossa Suomeen hirvenmetsästykseen.
Minulla ei ole paikallisia tuttuja työajan ulkopuolella.

Takaisin