Karoliina, 19 kysyy:
Hei Mehria, lyhyen ilmoituksesi perusteella ihailen vahvaa asennettasi vahvistaa maasi naiskuvaa! Haluaisin kysyä sinulta että kuinka itsenäisiä ja tietoisia vaikutusvallasta omaan elämäänsä ja itseensä paikalliset naiset todella ovat? Onko siis länsimaissa tyypillinen kuva islamilaisen mailman naista alentavasta käytännössä täyttä totta, vai saavatko ja mikä tärkeintä, haluavatko maasi naiset itse päättää omista asioistaan? Voimia sinulle hyvään aatteelliseen työhösi! :)

Mehria vastaa:
Afganistanissa naiset eivät pysty olemaan itsenäisiä. Tilanne ei ole ollenkaan niin hyvä. Jos hallitus sanoo, että naiset ovat vapaita, se ei tarkoita vielä mitään. Naiset joutuvat yhä pelkäämään monia ihmisiä, jos he tekevät jotakin, mikä ei ole yleisesti hyväksyttyä. Tilanne on kuitenkin paljon parempi kuin mitä se oli aikaisemmin. Naiset ovat paljon onnellisempia kuin ennen, mutta eivät vapaita.

Naiset kyllä haluavat päättää omasta elämästään. Mutta jos nainen haluaa esimerkiksi valita aviomiehensä itse, hänen perheensä saattaa tappaa hänet.

Takaisin