Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen
 

   

Keittiöremontin aikataulu

Ammattilaisilta löytyy remonttistressiä lieventäviä neuvoja. Ne auttavat riskien hallinnassa jo remontin suunnitteluvaiheessa.

Pääsääntö on, että remontille täytyy varata aikaa. Liian tiukkaan aikatauluun puristetut projektit leviävät takuuvarmasti.

- Usein kuvitellaan, että keittiöremontti on suurempi urakka kuin onkaan. Remonttia siirretään, koska sen uskotaan vievän hirvittävästi aikaa ja vaivaa. Jos keittiön suunnittelijaksi palkataan ammattilainen ja vastuu mitoituksesta ja asennuksesta annetaan keittiökalustefirmalle, ei asiakkaan tarvitse kuin tehdä valinnat – ja maksaa, kertoo sisustussuunnittelija Pirkko Välikoski.

Remonttimies Petteri Lehtinen on Pirkon kanssa samoilla linjoilla:
- Ei keittiöremontti iso urakka ole, kunhan sitä ei tee itse kokonaan. Asennus on yhtä helppoa kuin taulujen vaihtelu seinältä toiselle, ammattimiehelle. Tilaaja voi vain katsella vierestä.

Materiaalien tilaukset etukäteen

Jos mieleinen keittiömallisto löytyy kalusteliikkeen varastomalleista, riittää kalusteiden tilaus yleensä kahta viikkoa ennen remonttia.

Mikäli vakiomitat eivät käy, joudutaan kaappien rungot ja ovet tekemään mittojen mukaan. Silloin mittatilauksena tehtävälle työlle täytyy varata aikaa vähintään kuukausi – ja hieman paksumpi rahapussi.

Kun kaappien mallit ja värit on valittu ja tilattu, valintavuorossa ovat valaisimet, altaat, hanat, ovien vetimet, työtason ja takaseinän materiaalit ja tarpeen mukaan myös kodinkoneet. Jos lattia, seinät ja katto remontoidaan samalla, on myös niihin tulevat materiaalit katsottava valmiiksi. Maalia saa kaupasta nopeasti, mutta esimerkiksi kaakelit, muovimatto tai parketti joudutaan usein tilaamaan etukäteen.

Kun esivalmistelut on tehty huolella, voi asentamisen aloittaa aikataulun mukaan.

- Pienessä kerrostalokeittiössä keittiöremontti saadaan valmiiksi noin viikossa, jos kaapit on tilattu etukäteen, kertoo Pirkko Välikoski.

Työmiehet ajallaan työmaalle

Keittiöremontti vaatii usein kalusteiden asennustyön lisäksi putki- ja sähkötöitä. Seinien ja kattojen tasoitus ja maalaus vaativat myös tekijänsä. Remonttimiesten toive on, että työmaalla työskentelisi vain yhden alan ammattilaisia kerrallaan. Näin jokainen saa tehdä osuutensa rauhassa – ja työ edistyy aikataulussa.

- Jos kaikki työmiehet ovat samaan aikaan paikalla, hommat eivät onnistu, tuumaa remonttimies Petteri Lehtinen.

Miten keittiöremonttia voi nopeuttaa?

Jos kiire painaa päälle, ja hommista pitäisi suoriutua nopeammin, voi turvautua muutamiin kikkoihin. Seinien ja katon tasoittamiseen voi käyttää pikatasoitteita, jotka kuivuvat jopa muutamassa tunnissa.

Työtason takaseinään tehtävä laatoitus vie kuivumisineen pari päivää, tässäkin kohtaa voi oikaista. Markkinoilla on tarjolla laminaattilevyä, jonka voi tilata keittiön mittojen mukaan leikattuna. Levy liimataan seinään, eikä seinää tarvitse erikseen tasoittaa kuten laatoituksen alle. Laminaattilevyn liimaus on nopea työ, eikä aikaa tarvitse varata laattojen laastin kuivamiseen ja saumaukseen.

Seinään tarkoitettu laminaattilevy on kolme millimetriä paksua, ja niitä saa samoilla kuvioilla kuin työtasojakin.

Toimittaja: 
Henna Peltola

Takaisin muutosvinkkeihin
  

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen