Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen
 

  

Lasiovi maustekaappiin

Jokaisella on varmaankin keittiössään maustekaappi. Sen sijaan melko epätavallista on, että sen ovena on voimakkaansininen lasiovi.

Päivi Salmijärven keittiössä päädyttiin tällaiseen uuteen ja persoonalliseen ratkaisuun. Normaali keittiön maustehylly sai eteensä sinisen lasioven, jonka läpi purkit siintävät. Lasiovia on mahdollista teettää mihin tahansa oviin, niin keittiöön kuin muuallekin. Lasiliikkeet tekevät pelkkiä ovia, joten kaappi itse eli runko täytyy hankkia keittiökaupasta. Tamperelainen PK-taidelasi, josta Päivi Salmijärven ovi hankittiin, kertoo, että tällä tavoin tehtyihin lasioviin käyvät melkein kaikki lasit.

Selvitä etukäteen

Lasioviin tulevat saranat mukaan. Liikkeen tiedossa ennen oven valmistusta täytyy olla se, tuleeko oveen normaali- vaiko systeemirunkokiinnitys. Lisäksi tarvitsee tietää oven koko ja rungon vahvuus, joka voi olla joko 15 tai 18 mm. Myös kätisyys tarvitsee tietää, eli kummalle puolelle ovi avautuu.

Värivalikoima on todella laaja, ja lasia on saatavilla kohokuvioin tai sileänä. Päivi Salmijärven oveen käytetty lasi oli tummansininen, vähän samea amerikkalainen katedraali. Oven hinta määräytyy lasityypin mukaan, ja eri lasityyppien neliöhinnat vaihtelevat melko reilusti. Tarjous lasketaan tapauskohtaisesti mittojen mukaan.

Ovia saa valmiinakin

Tavaratalojen sisustusosastoilta ovia voi ostaa valmiinakin. Vakioleveydet ovat 40 tai 50 cm ja –korkeudet 99 ja 70,5 cm. Hinnat 40 cm leveillä ovilla vaihtelevat n. 1 500 – 1 800 mk ja 50 cm leveillä n. 1 769 – 2 049 mk.

Takaisin muutosvinkkeihin
  

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen