Etusivu
Viikon muutos
Asumisen ABC
Muutosvinkit
Erilaista asumista
Arkisto
Linkit
Toimitus
Ilmottautuminen
 

   

Lintuhäkin sijoittelu on tarkkaa puuhaa

Usein lemmikkieläimet kärsivät remontista enemmän kuin ihmiset. Tammilehtojen neitokakadu Jorma vietiin remontin ajaksi remonttikohteena olleesta olohuoneesta toiseen huoneeseen. Linnut eivät erityisemmin stressaannu paikanvaihdoksesta, mikäli uusi paikka on entisen veroinen.

Lintuhäkin sijoittelussa tulee ottaa huomioon monia asioista. Se on hyvä sijoittaa asunnossa ihmissilmän yläpuolelle, jottei lintu tunne itseään uhatuksi. Yläilmoissa lintu saa olla rauhassa, eivätkä esimerkiksi lapset pääse sitä häiritsemään.

Lintua ei saa laittaa myöskään suoraan auringonpaisteeseen tai vetoiseen paikkaan. Ikkunan eteen sijoittaminen on kaiken kaikkiaan huono idea: häkkilintu voi säikähtää ulkona lenteleviä luonnonlintuja ja muita eläimiä. Lintujen hengityselimistö on herkkä, niinpä niitä ei saa pitää keittiössä tai huoneessa, jossa on tulisija.

Leskimies Jormalla on aina seuraa

Lintuhäkin tulee olla riittävän iso. Linnun täytyy mahtua lehahtelemaan eli voimistelemaan häkissä. Kun lintu lentelee vapaana, on hyvä laittaa sekä ovet että verhot kiinni. Ilmankosteus on häkkilinnulle sopiva silloin, kun se on hyvä myös ihmiselle. Lintu ei viihdy liian kuumassa. Paras lämpötila on 18-20 astetta.

Häkkilintua ei ole hyvä jättää pitkäksi aikaa yksin. Parasta olisi, jos linnulla olisi toinen lintu kumppanina. Tammilehtojen Jorma-lintu on leskimies, mutta lapsiperheessä Jorman seurana on lähes aina joku, myös päiväsaikaan.

Toimittaja 
Mape Morottaja

Takaisin muutosvinkkeihin
  

Etusivu | Viikon muutos | Asumisen ABC | Muutosvinkit | Erilaista asumista
Arkisto | Linkit | Toimitus | Ilmottautuminen